Linden, Fabian

Vil jobbe sammen for å skape et sikkert miljø der PLS-miljø

Omron innleder samarbeid med Cisco om innovasjon innen produksjon

Omron og Cisco Systems G.K har blitt enige om å integrere Ciscos ledende nettverks- og sikkerhetsteknologi i Omrons programmerbare logiske styringer (PLS-er), som er konstruert for pålitelighet un playlist_add der ekstreme forhold i produksjonsanlegg.

Gjennom dette samarbeidet vil de to selskapene øke sikkerheten i dagens stadig mer intelligente produksjonsanlegg med IoT, samtidig som de hjelper produsenter å oppnå trygg produksjon.

IoT blir stadig mer utbredt, og det forventes at antallet tilkoblede enheter når 50 milliarder innen 2020. Dessuten arbeider produsenter over hele kloden med å styrke sin globale konkurranseevne og selskapsverdi gjennom å forbedre produksjonsmulighetene sine ytterligere. Industrien jobber også med å gjøre produksjonsanlegg intelligente gjennom aktiv bruk av digitale teknologier. Samtidig står produksjonsanlegg overfor mer alvorlige trusler enn noensinne, noe rapporter om avbrutt produksjon på grunn av løsepengevirus og annen skadelig programvare tydelig viser.

Dernest krever kunder og markedet høyere kvalitets- og sikkerhetsnivåer gjennom strengere regulering av næringsmidler og farmasøytiske produkter, i tillegg til sporbarhet for å sikre kvaliteten til enkeltkomponenter i elektronikkbransjen. Produsenter står overfor betydelige utfordringer når det gjelder fortsatt forbedring av produksjonsteknologiene sine, samtidig som de må håndtere de ovennevnte problemstillingene og oppfylle sitt samfunnsansvar.

Omron og Cisco vil jobbe sammen for å skape et sikkert miljø der PLS-er, som kjernekomponenter for automasjon, gir sikkerhetsautentisering for tre diskrete elementer, nemlig mennesker i produksjonsanlegg, utstyr koblet til maskiner og produksjonslinjer, samt data som utveksles. Ved å integrere Ciscos globalt velprøvde nettverks- og sikkerhetsteknologi med Omrons kontrollerteknologi, som kombinerer kontroll og informasjon, vil selskapene bidra til fremskritt innen produksjon ved å tilrettelegge for trygg bruk av IoT i produksjonsanlegg.

Før dette teknologiske partnerskapet ble dannet, utviklet Omron NJ-serien av kontrollere for maskinautomasjon – flaggskipet innen PLS-er – som leveres med OPC UA-serveren som standard, og som følger den globale sikkerhetsstandarden for kommunikasjon. De nye PLS-ene gir sikker datakommunikasjon med programvare og enheter som støtter OPC UA.

Ved å kombinere Omrons PLS-er med Ciscos nettverks- og sikkerhetsteknologi gjennom dette teknologiske samarbeidet vil selskapene i tillegg utvide omfanget av løsninger for autentisering av mennesker og utstyr.

Angående sikkerhetsautentisering av mennesker, utstyr og data med PLS-er

Autentisering av mennesker (brukere):

  • PLS-er vil bare godkjenne brukertilgang og tildele sikker ekstern tilgang (VPN) til autoriserte brukere, og vil gi sikker overvåkning av PLS-er og maskiner i produksjonsanlegg.

Autentisering av utstyr:

  • PLS-er vil registrere utstyrstilkoblinger, blokkere tilgang for uautorisert utstyr og gi varsler i sanntid.

Autentisering av data:

  • PLS-er vil kryptere kommunikasjonsdata og sikre at data overføres riktig. De vil også oppdage og registrere uautorisert tilgang og sikkerhetstrusler gjennom overvåkning og visualisering av datadetaljer i nettverket.
Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.