Linden, Fabian

Vil jobbe sammen for å skape et sikkert miljø der PLS-miljø

Omron innleder samarbeid med Cisco om innovasjon innen produksjon

Omron og Cisco Systems G.K har blitt enige om å integrere Ciscos ledende nettverks- og sikkerhetsteknologi i Omrons programmerbare logiske styringer (PLS-er), som er konstruert for pålitelighet un playlist_add der ekstreme forhold i produksjonsanlegg.

Gjennom dette samarbeidet vil de to selskapene øke sikkerheten i dagens stadig mer intelligente produksjonsanlegg med IoT, samtidig som de hjelper produsenter å oppnå trygg produksjon.

IoT blir stadig mer utbredt, og det forventes at antallet tilkoblede enheter når 50 milliarder innen 2020. Dessuten arbeider produsenter over hele kloden med å styrke sin globale konkurranseevne og selskapsverdi gjennom å forbedre produksjonsmulighetene sine ytterligere. Industrien jobber også med å gjøre produksjonsanlegg intelligente gjennom aktiv bruk av digitale teknologier. Samtidig står produksjonsanlegg overfor mer alvorlige trusler enn noensinne, noe rapporter om avbrutt produksjon på grunn av løsepengevirus og annen skadelig programvare tydelig viser.

Dernest krever kunder og markedet høyere kvalitets- og sikkerhetsnivåer gjennom strengere regulering av næringsmidler og farmasøytiske produkter, i tillegg til sporbarhet for å sikre kvaliteten til enkeltkomponenter i elektronikkbransjen. Produsenter står overfor betydelige utfordringer når det gjelder fortsatt forbedring av produksjonsteknologiene sine, samtidig som de må håndtere de ovennevnte problemstillingene og oppfylle sitt samfunnsansvar.

Omron og Cisco vil jobbe sammen for å skape et sikkert miljø der PLS-er, som kjernekomponenter for automasjon, gir sikkerhetsautentisering for tre diskrete elementer, nemlig mennesker i produksjonsanlegg, utstyr koblet til maskiner og produksjonslinjer, samt data som utveksles. Ved å integrere Ciscos globalt velprøvde nettverks- og sikkerhetsteknologi med Omrons kontrollerteknologi, som kombinerer kontroll og informasjon, vil selskapene bidra til fremskritt innen produksjon ved å tilrettelegge for trygg bruk av IoT i produksjonsanlegg.

Før dette teknologiske partnerskapet ble dannet, utviklet Omron NJ-serien av kontrollere for maskinautomasjon – flaggskipet innen PLS-er – som leveres med OPC UA-serveren som standard, og som følger den globale sikkerhetsstandarden for kommunikasjon. De nye PLS-ene gir sikker datakommunikasjon med programvare og enheter som støtter OPC UA.

Ved å kombinere Omrons PLS-er med Ciscos nettverks- og sikkerhetsteknologi gjennom dette teknologiske samarbeidet vil selskapene i tillegg utvide omfanget av løsninger for autentisering av mennesker og utstyr.

Angående sikkerhetsautentisering av mennesker, utstyr og data med PLS-er

Autentisering av mennesker (brukere):

  • PLS-er vil bare godkjenne brukertilgang og tildele sikker ekstern tilgang (VPN) til autoriserte brukere, og vil gi sikker overvåkning av PLS-er og maskiner i produksjonsanlegg.

Autentisering av utstyr:

  • PLS-er vil registrere utstyrstilkoblinger, blokkere tilgang for uautorisert utstyr og gi varsler i sanntid.

Autentisering av data:

  • PLS-er vil kryptere kommunikasjonsdata og sikre at data overføres riktig. De vil også oppdage og registrere uautorisert tilgang og sikkerhetstrusler gjennom overvåkning og visualisering av datadetaljer i nettverket.
NEK Digital crop

Digitalisering av standarder

Digitalisering øker brukervennlighet og gir helt andre muligheter

NEK 400 er installasjonsbransjens viktigste standardsamling og dekker alle typer av lavspenningsinstallasjoner. Den skaper grunnlaget for en årlig verdiskapning på 25-30 milliarder kroner. Fram til nå har den kun vært tilgjengelig i trykt format og som PDF.

les mer...
Wintershall takes over Brage operatorship and becomes production operator in Norway.

Telia tar tingenes Internett offshore

Tilby tjenester som gjør produksjonen langt smartere

Telia tar sammen med Tampnet og CGI steget ut i Nordsjøen med Narrowband-IoT (NB-IoT), teknologien som er spesiallaget for tingenes internett. Wintershall Norges Brage er den første oljeplattformen i verden med NB-IoT-dekning, og pilotprosjektet fra Telia er den første anvendelsen av teknologien offshore.

les mer...
UR 16 kg crop

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Produsenter må se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige

Bygd for å gjøre mer: UR16e utvider sine løsninger for samarbeidende robotløsninger ved å tilføye kapasitet til tung nyttelast for produsenter som ønsker å øke automatiseringen

 

les mer...
Siemens Qwre crop

Siemens AS og Øwre-Johnsen har inngått en serviceavtale for Hach lab- og analyseinstrumenter

Har bygget opp en organisasjon med erfarne servicefolk

Siemens har i mange år levert komplette instrument og analyse pakker for vannbehandling, vannrensing og fiskeoppdrett. For å kunne ivareta kundenes servicebehov på best mulig måte har vi nå inngått en serviceavtale med vår autoriserte partner Øwre-Johnsen.

les mer...