Omron ATC Barcelona1 crop

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

Det nylig oppdaterte og utvidede automatiseringssenteret i Barcelona i Spania gjør at OMRONs norske kunder virkelig kan oppleve fordelene ved en tilkoblet, automatisert og intelligent fabrikk. Et team med mer enn 20 dyktige ingeniører samarbeider med OMRONs automatiseringssentre over hele verden om å utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT, for å utvikle løsninger som er skreddersydd etter kundenes behov.

Teamet kan demonstrere alle mulighetene OMRONs innovative applikasjoner tilbyr på stedet eller via en ekstern tilkobling. Anlegget har over 800 kvadratmeter gulvplass og ligger bare 20 minutter fra den internasjonale flyplassen i Barcelona.

«Vi er svært begeistret for den nye utformingen av automatiseringssenteret og potensialene det gir når vi skal vise frem ny automatiseringsteknologi. Jeg er sikker på at mange norske kunder vil bli inspirert av anleggene våre og at de forhåpentligvis vil finne inspirasjon til hvordan de kan implementere ny teknologi i egne virksomheter», sier Erik Tordhol, daglig leder i Norge.

En rekke interessante demoer

De besøkende på automatiseringssenteret kan oppleve en integrert løsning med alt-i-ett-kontroll av robotikk, bevegelse, sikkerhet, maskinvisjon og kunstig intelligens for å oppnå fleksibel produksjon med skalerbar og modulær autonom og samarbeidende produksjon.  En pakkelinje som omfatter denne automatiseringsinfrastrukturen, viser mulighetene for massetilpasning.

Fleksibel og effektiv kasseplukking demonstreres med en løsning som kombinerer 3D-visjon og samarbeidende integrert robotikk som fungerer sammen for å virkeliggjøre applikasjoner innen kasseplukking.

En intelligent celleproduksjonslinje viser roboter og mennesker som jobber side om side i harmoni, som en interaktiv løsning. Operatøroppgaver og -prosesser visualiseres for å muliggjøre autonom prosessforbedring og feilfri produksjon.

«Vi er veldig stolte av den nye utformingen og den fengslende kundeopplevelsen vi nå kan tilby, og der vi viser frem mulighetene vi kan tilby som en innovativ partner innen produksjon», sier Antoni Farràs, daglig leder ved OMRON Automation Center Barcelona.

OMRON Corporation

OMRON Corporation er en global leder innen automatisering som de bygger på sin kjerneteknologi «Sensing og Control + Think.» OMRONs forretningsfelt dekker et bredt spekter fra industriell automatisering og elektroniske komponenter til systemer for sosial infrastruktur, helsetjenester og miljøløsninger. OMRON ble etablert i 1933 og har ca. 30 000 ansatte over hele verden som jobber med å tilby produkter og tjenester i over 120 land og regioner. Innen industriell automatisering støtter OMRON produksjonsinnovasjon ved å tilby avanserte automatiseringsteknologier og -produkter, samt gjennom omfattende kundestøtte, for å bidra til å skape et bedre samfunn. Du kan finne mer informasjon på OMRONs hjemmeside på: industrial.omron.eu.

 

 

 

Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...