EFO Hovedstyret 2019-2020 crop

Ingen tvil om at digitale møter har gitt flere muligheten til å delta

Nytt styre i Elektroforeningen (EFO)

På Elektroforeningens (EFOs) generalforsamling torsdag 22. april ble det valgt nytt hovedstyre i foreningen. Jon Helsingeng, adm.dir i Eaton ble gjenvalgt som styreleder. Jørn-Are Bergh, direktør i Onninen, og Espen Pettersen, direktør i Prysmian Group, ble begge valgt som nye styremedlemmer.

I tillegg ble Karoline Nystrøm, adm.dir i Schneider Electric, og Jan Wilhelmsen, adm.dir i Elektroskandia gjenvalgt som styremedlemmer. Direktør i Solar, Jan-Willy Fjellvær, var ikke på valg, og fortsetter i styret.

To takket av

Geir Bjørnstad, direktør i EVBox, ble takket av etter 10-års tjeneste som tillitsvalgt i EFO. De siste årene har Bjørnstad vært nestleder i EFOs hovedstyre og leder av EFOs leverandørstyre. Den andre som gikk ut av hovedstyret var Onninens Jack Andresen. - Både Jack og Geir fortjener en stor takk for sin innsats i hovedstyret. De har vært viktige bidragsytere i utviklingen av EFO, og jeg har satt stor pris på samarbeidet med dem. Det sier adm.dir i EFO, Frank Jaegtnes. 

God miks av kontinuitet og fornyelse

Hovedstyret er EFOs øverste organ mellom generalforsamlingene. Med to nye styremedlemmer, og fire som fortsetter, blir det en god miks av fornyelse og kontinuitet i hovedstyret.  - Vi setter utrolig stor pris på at vi har så mange engasjerte medlemmer som påtar seg verv som tillitsvalgte i foreningen. De gjør en uvurderlig innsats for alle medlemmene. 

Rekordstor generalforsamling

For andre år på rad ble EFOs generalforsamling avholdt digitalt, og for andre år på rad ble det satt deltagerrekord. - Selv om vi gleder oss til å møtes fysisk igjen, er det ingen tvil om at digitale møter har gitt flere muligheten til å delta. Fremover må vi klare å ta med oss det beste fra både fysiske og digitale møter, avslutter Jaegtnes.

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.