Webbasiertes Leitsystem setzt neue Maßstäbe in der Prozessindu

Kan bygge opp HW-arkitektur, PLS-program og HMI helt uavhengig av hverandre

Nytt rammeverk for DCS fra Siemens

Nye SIMATIC PCS neo ble lansert på Hannover Messe. Simatic PCS neo setter nye standarder i prosessautomasjon. Intuitivt brukergrensesnitt og én samlet arbeidsbenk for alle oppgaver, i et komplett nytt rammeverk basert på HTML5.

All data ligger i én database. Objektorienteringen er konsistent og baserer seg på prosessobjekter, avledet fra kontrollmodul-typer som danner basisen i et prosjekt. Fra kontrollmodulene kan man bulk-engineere og masse-oppdatere fra spesialiserte grensesnitt eller fra et regneark-verktøy der man gjør søk, og deretter editerer rett i databasen.

Metodikken for å sette opp et prosesskontrollsystem er basert på at man selv velger når i prosjekteringen prosjektet bindes sammen. Man kan bygge opp HW-arkitektur, PLS-program og HMI helt uavhengig av hverandre og når man er klar for det, binde prosjektet sammen. Dermed er det få klikk også for å gjøre endringer senere.

Prosessorkraften for å håndtere brukergrensesnittene ligger i en sentral server, og distribueres til flere servere ved større arkitekturer. Alle andre arbeidsstasjoner, for engineering/konfigurering eller for operatører og vedlikehold er nettlesere som kobler seg til serveren. Dette gir at klienten som kobler seg til ikke trenger noen form for installasjon annet enn sikkerhetssertifikat for tilkobling. Enheten krever kun en nettleser. Vi stiller dermed ingen krav til operativsystem, type enhet eller lokasjon.

På denne måten er oppskalering og nedskalering av antall ingeniører underveis i forskjellige deler av anleggets livssyklus en enkel justering. SIMATIC PCS neo ivaretar endringslogg, informasjon om hvor andre ingeniører har gjort endringer og låsing av deler av prosjektet. Tilgangsstyring og autorisasjoner til hver enkelt ingeniør er selvsagt også en del av brukeradministrasjons-grensesnittet.

Simatic PCS neo støtter Namur MTP (Module Type Packages). Dette betyr at Simatic PCS neo kan importere MTP-beskrivelser av en innkjøpspakke. Denne gir ingeniøren direkte tilgang til tags, strukturer og også bilder fra pakke-enheten. Dette igjen kan mappes opp mot PCS neo sine standardbiblioteker for visning i overordnet HMI.

Systemet er laget for å møte kravene i IEC 62443. Med implementering av «Defense in Depth» og oppfyllelse av kravene fra «Charter of Trust» er vi klare for den globale samhandlingen som Simatic PCS neo er utviklet for.

Den nye Simatic PCS neo baserer seg på bruk av AS410 som ble lansert for SIMATIC PCS 7 v8.0 i 2013. Simatic PCS 7 sitt bibliotek: Advanced Process Library, videreføres slik at de som kjenner dette som ingeniør eller operatør, vil komme fort i gang med SIMATIC PCS neo.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...