NORD-NORDCON-APP crop

Bidrar til raskere idriftsetting, enklere vedlikehold og raskere feilretting

Nytt produkt: service med APP

NORD DRIVESYSTEMS blir mobile: Med appen NORDCON APP og den tilhørende Bluetooth-enheten NORDAC ACCESS BT har drivspesialisten laget en mobil løsning for idriftsetting og service av alle NORD-drev.

Den mobile tidsalderen er her, og kundene forventer i stadig større grad mobile løsninger for effektiv håndtering av drivteknologien. NORD DRIVESYSTEMS har lyttet til dette behovet og utviklet en app for diagnostikk, analyse, overvåking og parameterisering av NORDs drivsystemer. Den nye appen NORDCON APP er, i kombinasjon med Bluetooth-enheten NORDAC ACCESS BT, en mobil løsning for idriftsetting og service som gir brukerne nye muligheter til styring og optimering av NORD-drevene. Løsningen bidrar til raskere idriftsetting, enklere vedlikehold og raskere feilretting, noe som igjen vil redusere både nedetid og kostnader.

Merverdi i det daglige arbeidet
Den dashbord-baserte visualiseringen er praktisk for overvåking og feildiagnostikk. Appen har også en hjelpefunksjon og rask tilgang til parametere, noe som gjør det raskt og enkelt å parameterisere drivenhetene. I tillegg har appen flere praktiske funksjoner, blant annet en funksjon for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av drivparametere samt en individuelt konfigurerbar oscilloskopfunksjon for analyse av drevet. Brukerne får også hjelp i form av videoveiledninger og muligheten til å ta direkte kontakt med NORD Support.

En mobil løsning
NORDAC ACCESS BT fungerer som en bro mellom appen og drivsystemet. Enheten kobles til programvaren via Bluetooth og brukes direkte på frekvensomformeren. Brukerne har derfor praktisk tilgang til drivdataene og fortsatt full kontroll på tilgangen. NORDAC ACCESS BT kan også brukes uten appen, for eksempel til å lagre parameterdata. Hvis frekvensomformeren skades eller drevet må skiftes ut, kan de opprinnelige parameterne enkelt lastes opp fra enheten. Det er også mulig å overføre parametere mellom et drev og en PC.

NORDCON APP og NORDAC ACCESS BT er tilgjengelige for all drivelektronikk fra NORD, og kan derfor brukes med desentraliserte frekvensomformere og løsninger med installasjon i koblingsskap, samt med valgfrie moduler. Appen er tilgjengelig for operativsystemene iOS og Android, fra henholdsvis App Store og Google Play.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...