AGILOX _OCF crop

Navigerer i produksjonsanlegget eller varehuset på en autonom måte

Nytt "Intelligent styrt kjøretøy" (IGV): Autonom balansert gaffeltruck styres av svermintelligens

Etter “ONE” kommer “OCF”: AGILOX utvider sitt sortiment med intelligent styrte kjøretøy ved å introdusere en ny, autonom balansert gaffeltruck som kan kjøre i alle retninger og fungere med svermintelligens. Slik har AGILOX gått inn på et nytt bruksområde: klassisk intralogistikk i inngående/utgående lagertransport og lagring.

Med ONE, AGILOX’ ultralette, svært effektive gaffeltruck-serie har selskapet omformet konseptet med AGV-er. Flåtene operer uten et sentralt kontrollsystem, noe som betyr at kjøretøyene navigerer produksjonsanlegget eller varehuset på en autonom måte. De eksepsjonelt kompakte AGILOX IGV-ene organiserer sine ruter i henhold til det desentraliserte prinsippet svermintelligens, slik at de ble mye mer fleksible enn tradisjonelle AGV-er. I tillegg blir det mye enklere å programmere eller »lære» kjøretøyene, mens sentral programvare, inkludert vedlikehold, oppdateringer osv. blir overflødige – en innovasjon som senker driftskostnadene.

AGILOX utvider nå sitt sortiment med IGV-er til å omfatte OCF- en forkortelse for »Omnidirectional Counterbalanced Forklift» (balansert gaffeltruck som kan kjøre i alle retninger). Mens ONE har en saksheis for håndtering av last (og slik transporterer lasten innenfor kjøretøyets omriss), er OCF utviklet iht. prinsippene for en balansert gaffeltruck. Den kan dermed plukke opp paller, sprinkelkasser og andre lastbeholdere med en maksimalvekt på 1500 kg, transportere dem til bestemmelsesstedet og sette dem ned på en høyde på opp til 1600 mm (63 in).

AGILOX´ intelligente og kostnadsbesparende IGV-konsept åpner for nye brukområder. Mens ONE-kjøretøy hovedsakelig brukes til materialtransport i produksjon, legger OCF til rette for klassiske intralogistikk-oppgaver for innkommende og utående varer, vareplukking og lagring, samt produksjon – gitt at transporten skjer med paller.

Akkurat som ONE bruker OCF et kjørekonsept for alle retninger. Den kan derfor også kjøre sideveis gjennom smale passasjer, snu på stedet og manøvrere på veldig liten plass. Den samme lithium-ion (LiFePO4)-batteriteknologien gir rask lading og lange driftstider – kun tre minutters lading gir opp til en times driftstid.

IGV-flåtene kan kobles til kundeprogramvare-systemer (LVR, ERP, WMS, MES osv.) via et åpent API-grensesnitt. En valgfri IO-boks muliggjør integrering av ekstern infrastruktur, f.eks. rulleporter og stasjonære transportsystemer, i intelligent kontroll-systemet. En analyse-modul gir brukeren alle relevante driftsdata og KPI-er.

Diplomingeniør (FH) Franz Humer, M.A. medstifter og administrerende direktør i AGILOX uttaler: «OCF er et logisk tillegg til produktporteføljen vår. Med den gir vi muligheter for lagring og vareplukkingsteknologi og slik et stort marked der IGV-er kan vise sine fordeler i forhold til både AGV-er og menneskedrevne gaffeltrucker.»

Kombinert drift av ONE og OCF i en «sverm» gir også store fordeler. Mens de mindre kjøretøyene for eksempel leverer til monterings-arbeidsstasjoner eller pleier å bruke e-Kanban på hyller, kan OCF overta palletransporten med det samme kontrollsystemet og WiFi-infrastruktur.

OCF-pilotserien har alt blitt testet i Vorchdorf i Østerrike. Serieproduksjon begynner snart. De første OCF-ene skal leveres til kundene i første kvartal av 2021.

Fakta Swarm Intelligence:

Svermintelligens er den kollektive oppførselen til desentraliserte, selvorganiserte systemer, naturlige eller kunstige. Konseptet brukes i arbeidet med kunstig intelligens. Uttrykket ble introdusert av Gerardo Beni og Jing Wang i 1989, i sammenheng med mobilrobottsystemer.

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...
P F lang rekkevidde crop

Fotoceller med ekstra lang rekkevidde fra Pepperl+Fuchs

Puls Range Teknologi benytter det måling i stedet for deteksjon

Tradisjonelt har fotoceller vært basert på deteksjonsprinsippet, det vil si et senderelement som sender ut lys og et mottakerelement som enten detekterer lyset fra senderelementet eller ikke. Lyset kan reflekteres fra objektet eller reflektoren, og utgangen veksler avhengig av om lys mottas eller ikke.

les mer...
Autic stål PC crop

Panel PC som tåler en sprut

Touch skjerm kan deaktiveres fra egen bryter når systemet skal rengjøres

Autic System AS lanserer Panel-PC som er spesielt utviklet for hygieniske og aseptiske miljøer, samt områder utsatt for fuktighet og støv. Konstruksjonen som er i syrefast stål, tåler både bruk av vaskemidler og høytrykksspyling.

les mer...