Rittal fri crop

Har kort leveringstid, er raskere og enklere å montere

Nytt frittstående systemskap fra Rittal

Frittstående systemskap gir flere fordeler. Rekkeskapsystemer brukes ofte som frittstående skap – men er ikke alltid den beste løsningen. Fordelene med frittstående systemskap som Rittal VX SE blir ofte oversett. Dette skapet er en mellomløsning som kombinerer det beste fra kompaktapparatskap AX og rekkeskapsystemet VX25.

VX SE har kortere leveringstid, er raskere og enklere å montere. I tillegg gir de bedre sikkerhet og kompatibilitet med andre Rittal systemer. VX SE serien omfatter også en 300 mm dyp versjon som er egnet for trange rom, f.eks. brukt som fordelingsskap.

Hvis skapet skal brukes som selvstendig løsninger, gir frittstående løsninger som nye VX SE systemskap fra Rittal betydelige fordeler sammenlignet med rekkeskapsystemer. VX SE er allsidig og kan derfor anvendes til mange formål innenfor industri og bygningsintallasjoner. Typiske bruksområder er til  kompakte maskiner og utstyr og deres strømfordelings- og automasjonskomponenter, som får plass i et enkelt skap.

Raskt:

Til forskjell fra rekkeskapsystemer med ramme og avtakbare sidepaneler består det frittstående gulvskapet av én alt-i-ett-skrog, laget av et enkelt stykke stålplate eller rustfri stålplate. Sidepanelene og taket er fast montert. Derfor trengs det færre komponenter, hvilket gjør at bestilling og montering blir enklere og raskere. Ettersom sidepanelene, taket og rammen er koblet sammen, trenges det ikke ytterligere potensialutjevning av rammen, noe som igjen sparer tid.

Sikkert:

Ettersom det ikke er noen åpninger mellom sidepaneler, tak og ramme, unngår man støv og smuss, hvilket gir gir bedre sikkerhet. Grunnversjonen av VX SE har en kapslingsgrad på IP 55, IK 10 klassifisering, automatisk potensialutjevning, høy styrke og stabilitet på grunn av svært høy vridningsstivhet, i tillegg til lastekapasitet på 1,5 tonn. I krevende miljøer er Rittal frittstående systemskap også tilgjengelig med kapslingsgrad IP 66 og NEMA 4/4x beskyttelse. Integrerte flensplater i sokkelen forenkler kabelføringen, selv i skap med mange komponenter, og sikrer ergonomiske arbeidsforhold under klargjøring.

Enkelt: Bruk av VX SE frittstående systemskap med en bredde på opptil 1800 mm gir betydelige innsparingsmuligheter for tavleprodusentene. Skapet kan for eksempel erstatte små rekkeskapkombinasjoner med opptil tre skap. Det er ikke behov for pakninger, rekkeskaptilbehør, blindplater eller flere sokler. Dette reduserer arbeidsmengden under montering og installasjon betraktelig.

Kompatibelt:

For å ivareta fordelene til rekkeskap-systemet VX25 ved installasjon av komponenter, har Rittal gjort det nye frittstående systemskapet kompatibelt med VX25. Tavleprodusenter som bytter til VX SE, behøver derfor ikke å gjøre større justeringer hva gjelder prosjektering, montering eller komponentinstallasjon – da alt forblir det samme. Ettersom sokkelprofilen til VX SE er den samme som på VX25, kan VX-sokkeltilbehør, som for eksempel flenseplater og kabelklemmeskinner, enkelt overføres og installeres. Adapterskinner sørger for at innvendige komponenter er VX-kompatible. Dette gjør det enkelt å installere for eksempel skinnesystemer og delmonteringsplater i VX SE. Dermed er det mulig kombinere VX SE med alt av VX25 tilbehør. Tavlekonstruktører trenger derfor ikke spesialtilbehør for å installere innvendige komponenter i det frittstående systemskapet. I stedet kan man ganske enkelt bruke eksisterende komponenter fra rekkeskap-porteføljen.

Allsidig:

Til bruk for bygningsinstallasjoner (varme/kjøling/ventilasjon) tilbyr Rittal VX SE i en 300 mm dyp versjon. Fordelen er at man kan installere innvendige komponenter på flere måter, fleksible kablingsmuligheter takket være det nye modulbaserte kablingssytemet, samt mulighet til raskt og enkelt å gjøre kundespesifikke tilpasninger, som for eksempel utsparinger.

Rittal tror på at det enkle ofte er det beste. Rittal VX SE er en intelligent kombinasjon av modularitet, kompatibilitet og en frittstående tilnærming – med fordeler som øker produktiviteten for dem som prosjekterer de ferdige løsningene.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...