Eaton UPS crop

Digital transformasjon krever trygg reservekraft og smart løsninger

Ny UPS med lithium-ion-teknologi fra Eaton

Energistyringsselskapet Eaton har lansert en ny UPS med lithium-ion-teknologi som sikrer lengre levetid og mindre vedlikehold. Eaton har lang erfaring med avbruddsfri strømforsyning, forkortet UPS («uninterruptible power supply»). Nyest i rekken er 9PX lithium-ion-UPS med lengre batteritid og et lavere klimaavtrykk enn syrebatterier med reguleringsventil (VRLA-batterier).

– Digital transformasjon krever trygg reservekraft og smarte løsninger. Derfor fortsetter vi satsningen vår på lithium-ion-batterier i våre nye UPS-er. Lithium-ion-teknologi har lang levetid, og sikrer produkter som krever mindre vedlikehold for de som driver med drift- og vedlikehold av datasentre, sier Jon Helsingeng, som leder Eaton i Norge og Norden.

UPS-en har en forventet levetid på åtte til ti år. Den kan integreres med Eatons nettverkskort Gigabit (Network-M2) for å sikre trygge, tilkoblede funksjoner og kompatibilitet med selskapets fjernovervåkingstjeneste for strømovervåking og -styring. Overvåkingen foregår i sanntid, noe som sikrer god beredskap i tilfelle strømbrudd.

Om Eaton:

Eaton er en ledende virksomhet globalt med høy kompetanse på energistyringsteknologi og -tjenester. Vi leverer løsninger for kraftdistribusjon, kretsbeskyttelse, strømkvalitet, reservestrøm og energilagring, kontroll og automatisering, el-sikkerhet og miljøvennlige løsninger. Med en helhetlig tilnærming til våre tjenester, kanaler og digitale plattformer, hjelper vi kunder over hele verden med å løse utfordringer innen styring av energi.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...