Schneider IP44-kapsling-USB crop

Typiske bruksområder er våtrom og fuktutsatte omgivelser

Ny universalkapsling fra Schneider Electric

Schneider Electric utvider sin Exxact-portefølje med ny universalkapsling IP44. Med denne lanseringen kan Schneider nå tilby markedet en problemløser for valg og plassering av installasjonsmateriell som skal monteres utendørs eller i våtrom.

- Valg og plassering av installasjonsmateriell utendørs eller i våtrom, har alltid vært en utfordring fylt med kompromisser. Dette har som regel resultert i at produkter blir plassert upraktisk i forhold til betjening. Som en av verdens ledende produsenter i vår bransje, bestemte vi oss for å gjøre noe med dette, forteller Zoran Kalelic, produktsjef i Schneider Electric.

Kapsling IP44 passer i både 55x55 mm og 71x71 mm standardsystemer, slik som Exxact, System M og System D. Maks innvendig høyde med lukket lokk er 24 mm. Kapslingen kan monteres i standard veggboks, eller utenpåliggende ved bruk Exxact IP44 påveggskappe (el-nummer.: 1481037).

Lokket er fjærbelastet, slik at beskyttelsesgraden alltid bevares når det monterte produktet ikke er i bruk. Samtidig er designet attraktivt og betjeningsvennlig, noe som gjør at kapslingen passer godt inn i både moderne og klassiske boliger og næringsbygg. Typiske bruksområder er våtrom og fuktutsatte omgivelser.

Eksempler på produkter som passer i kapslingen er USB-uttak, dimmere, trådløse brytere, displayer og diagonale stikk. Kapslingen leveres komplett med IP44-tetning og overgangsramme til 55x55. Kapslingsgraden er IP44 med lukket lokk og IP20 med åpent lokk.

- Vårt fokus har alltid vært å tilby installatører og sluttbrukere de beste løsningene. Samtidig må vi bevare fokuset på miljøaspektet, noe som er viktig i vår felles kamp for en bærekraftig fremtid, tilføyer produktsjefen.

Exxact universalkapsling IP44 er med i Schneider Electric sitt «Green Premium» miljøprogram, og er lagerført hos alle elektrogrossister.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...