Pepperl induktiv sikker crop

Sensorer med utvidet temperaturområde i kombinasjon med økt EMC immunitet

Ny serie induktive sikkerhetssensorer fra Pepperl+Fuchs

Den nye serien sikre induktive givere fra Pepperl+Fuchs, firmaet som introduserte den første induktive sensoren for mer enn 60 år sider, består av fire sylindriske og rektangulære serier med kabel og pluggtilkobling.

Sensorene er TÜV-sertifisert i henhold til Maskindirektivets standarder EN 13849, Performance Level PLd, Kategori 2, og IEC 61508/ 62061, SIL 2. SIL3 kan oppnås med 2 sensorer i redundans.

Typiske applikasjoner er sikkerhet i maskiner og anlegg og sikker deteksjon av posisjon i denne type applikasjoner. I serien av sensorer finner du sensorer med utvidet temperaturområde i kombinasjon med økt EMC immunitet og E1 godkjenning for bruk i mobilt maskineri og kjøretøy i sikkerhetskritiske områder.                

Disse induktive sensorene krever ikke spesielt kodet objekt, men fungerer sammen med standard objekt av metall. Sensorer fra Pepperl+Fuchs har ingen blindsone og kan derfor monteres enkelt og uten komplisert justering.

Sensorene har standard OSSD utganger (Output Signal Switching Device) for signal og diagnose som kan kobles til sikre moduler eller kontrollpanelet. 

Induktive sikkerhets-sensorer fra Pepperl+Fuchs er basert på tradisjonelle elektroniske komponenter og oppnår dermed meget høye karakteristiske sikkerhetsverdier, noe som øker tidsintervallet mellom funksjonstest av sensorene.

Høydepunkt:

  • Produktserie med induktive givere bestående av ulike sylindriske og rektangulære kapslinger for flush og ikke-flush montering.
  • Induktiv sensorteknologi, bruk av standard metallobjekter.
  • Ingen komplekse justeringer under installasjon og drift og det er ingen blindsone foran sensoren.
  • Godkjenninger ihht Maskindirektivet, Performanse Level PL d og, “Functional Safety» SIL 2 (Kategori 2)
  • Utgaver med utvidet temperaturområde og E1 godkjenning for mobile applikasjoner.

 

David Johansen, portrait

Nyansatt Master of Science in engineering i KROHNE Instrumentation

David Johansen er 33 år og bosatt i Moss. Han skal arbeide med teknisk salg av instrumentering rettet mot KROHNE Instrumentation kunder i Olje- og Gass bransjen.

les mer...
NORD-IE5plus-Motor crop

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer

Har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien

NORD DRIVESYSTEMS har utviklet en ny synkronmotor med betydelig høyere energieffektivitet (IE5+). Denne motoren er et tillegg til de standardiserte girmotorvariantene i LogiDrive-systemene og er spesielt godt egnet for å redusere antall varianter. Det betyr at IE5-synkronmotoren passer ekstra godt for bruk i intralogistikk.

les mer...
Autic edge 4transparent crop

Red Lion FlexEdge

Løser oppgaver man ellers trenger flere produkter for å løse

Red Lion Controls, som forhandles av Autic as, er spesialister på kommunikasjon, industriell automasjon og nettverksløsninger har nå lansert  FlexEdge™ Intelligent Edge Automation Platform.

les mer...
AMNYTT 03 2020 kollasj crop

AMNYTT 03 2020 er distribuert

Teknologi kan være svaret på flere av utfordringene. Automatisering og digitalisering kan løse mange av problemene vi i dag ser. Jo færre personer det er i et lokale, for eksempel produksjonshall, dess lavere er sannsynlighet er det for smitte.

les mer...