SIE_200917 - ET 200 Failsafe

Integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept

Ny redundant CPU for høye krav

SIMATIC S7-1500 serien utvides med en ny PLS for det redundante systemet S7-1500R/H med mulighet for integrerte Fail-Safe applikasjoner. Den nye CPU 1518HF-4 PN i redundantserien er egnet for applikasjoner der du stiller høye krav til tilgjengelighet, programomfang og behandlingshastighet, og samtidig krever funksjonell sikkerhet opp til «Safety Integrity Level» SIL 3.

Den nye CPUen er en kraftig redundant PROFINET IO kontroller som leveres med display, 9 MB kode RAM og 60 MB data. Det er integrert PROFINET IO grensesnitt, X1, med 2 porter for ringstruktur og 2 grensesnitt, X2 og X3 Ethernet porter, for PROFINET basisfunksjoner. I tillegg er det integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept.

PLS programmet utvikles med STEP 7 og STEP 7 Safety i TIA Portalen V17. Som enhver annen S7-1500 Fail-Safe kontroller, kan den nye CPUenbetjenes uten et Fail-Safe program for standardapplikasjonene. PLSen leveres med den nye innovative CPU Firmware versjonen V2.9 og er tilgjengelig samtidig som «release» for TIA Portalen V17.

I tillegg til «release» av den nye PLSen med Fail-Safe integrasjon, vil det i versjon V17 av TIA Portalen oppgraderes ytterligere funksjonalitet for S7-1500R/H redundant systemet:

PROFIsafe kommunikasjon

  • MRP-interconnect - gir mulighet for nettverk bestående av flere MRP-ringer
  • Programsimulering i PLCSIM Advanced V4.0
  • Tilleggsfunksjoner for RH_CTRL instruction (Restart Sync, Change Primary/Backup Role)
  • Støtte for «Recipe Functions»

Siemens.com/SIMATIC S7-1500

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...