SIE_200917 - ET 200 Failsafe

Integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept

Ny redundant CPU for høye krav

SIMATIC S7-1500 serien utvides med en ny PLS for det redundante systemet S7-1500R/H med mulighet for integrerte Fail-Safe applikasjoner. Den nye CPU 1518HF-4 PN i redundantserien er egnet for applikasjoner der du stiller høye krav til tilgjengelighet, programomfang og behandlingshastighet, og samtidig krever funksjonell sikkerhet opp til «Safety Integrity Level» SIL 3.

Den nye CPUen er en kraftig redundant PROFINET IO kontroller som leveres med display, 9 MB kode RAM og 60 MB data. Det er integrert PROFINET IO grensesnitt, X1, med 2 porter for ringstruktur og 2 grensesnitt, X2 og X3 Ethernet porter, for PROFINET basisfunksjoner. I tillegg er det integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept.

PLS programmet utvikles med STEP 7 og STEP 7 Safety i TIA Portalen V17. Som enhver annen S7-1500 Fail-Safe kontroller, kan den nye CPUenbetjenes uten et Fail-Safe program for standardapplikasjonene. PLSen leveres med den nye innovative CPU Firmware versjonen V2.9 og er tilgjengelig samtidig som «release» for TIA Portalen V17.

I tillegg til «release» av den nye PLSen med Fail-Safe integrasjon, vil det i versjon V17 av TIA Portalen oppgraderes ytterligere funksjonalitet for S7-1500R/H redundant systemet:

PROFIsafe kommunikasjon

  • MRP-interconnect - gir mulighet for nettverk bestående av flere MRP-ringer
  • Programsimulering i PLCSIM Advanced V4.0
  • Tilleggsfunksjoner for RH_CTRL instruction (Restart Sync, Change Primary/Backup Role)
  • Støtte for «Recipe Functions»

Siemens.com/SIMATIC S7-1500

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...