Kuka lineær crop

Lineærroboter skaper fleksible løsninger

Ny lineærrobot fra KUKA forenkler automatiseringsprosesser

KUKA utvider sin produktfamilie med et omfattende utvalg av lineærroboter. Det nye tilskuddet KR80L bidrar til å optimere kundenes automatiseringsbehov innenfor mange områder.

Automatisering blir stadig viktigere innenfor maskinbetjening og materialhåndtering. Enkel og nøyaktig forflytning er et viktig krav til de lineærrobotene som brukes til forskjellige
automasjonsoppgaver.

- Vår nye lineærrobot KR80L vil gi kundene enda flere muligheter til kostnadseffektiv automatisering av sine smarte fabrikker, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic.

KUKAs lineærroboter skaper fleksible løsninger. KR80L kan eksempelvis arbeide over et område opp til 45 meter og den kan utrustes med flere ekstra akser. Det er også mulig å montere en seksakset robot på en portalrobot, og på den måten oppnå en ekstremt fleksibel løsning for sveising og maskinapplikasjoner. Lineærroboten er dessuten hevet opp over arbeidsflaten, noe som virkelig sparer mye plass.

– Dette gjør den spesielt godt egnet til maskinbetjening og materialhåndtering på både små og store arbeidsflater.

Effektivitet og enkelhet karakteriserer KUKAs nye lineærroboter. Takket være forskjellige slaglengder og tilvalg kan man enkelt og effektivt koble sammen prosessene i forskjellige maskiner og anlegg.

– KUKAs lineærroboter benytter samme robotstyring, KRC4, som KUKA industriroboter, hvilket innebærer at det blir meget enkelt for operatøren å programmere roboten,
sier Joacim Lorentsson.

 

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...