Kuka lineær crop

Lineærroboter skaper fleksible løsninger

Ny lineærrobot fra KUKA forenkler automatiseringsprosesser

KUKA utvider sin produktfamilie med et omfattende utvalg av lineærroboter. Det nye tilskuddet KR80L bidrar til å optimere kundenes automatiseringsbehov innenfor mange områder.

Automatisering blir stadig viktigere innenfor maskinbetjening og materialhåndtering. Enkel og nøyaktig forflytning er et viktig krav til de lineærrobotene som brukes til forskjellige
automasjonsoppgaver.

- Vår nye lineærrobot KR80L vil gi kundene enda flere muligheter til kostnadseffektiv automatisering av sine smarte fabrikker, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic.

KUKAs lineærroboter skaper fleksible løsninger. KR80L kan eksempelvis arbeide over et område opp til 45 meter og den kan utrustes med flere ekstra akser. Det er også mulig å montere en seksakset robot på en portalrobot, og på den måten oppnå en ekstremt fleksibel løsning for sveising og maskinapplikasjoner. Lineærroboten er dessuten hevet opp over arbeidsflaten, noe som virkelig sparer mye plass.

– Dette gjør den spesielt godt egnet til maskinbetjening og materialhåndtering på både små og store arbeidsflater.

Effektivitet og enkelhet karakteriserer KUKAs nye lineærroboter. Takket være forskjellige slaglengder og tilvalg kan man enkelt og effektivt koble sammen prosessene i forskjellige maskiner og anlegg.

– KUKAs lineærroboter benytter samme robotstyring, KRC4, som KUKA industriroboter, hvilket innebærer at det blir meget enkelt for operatøren å programmere roboten,
sier Joacim Lorentsson.

 

Freyr siemens crop

Siemens har inngått partneravtale med FREYR for grønn produksjon av battericeller i Norge

Bærekraftig battericelleproduksjon i Norge basert på 100% fornybar energi

Siemens og FREYR har signert et Memorandum of Understanding (MoU) der Siemens skal støtte FREYR med sin ekspertise innen automatisering og programvareportefølje, samt kraftløsningssystemer.

les mer...
Pepeprl SafeySensors crop

Funksjonssikkerhet fra oppfinneren av induktive givere

Induktive sikkerhetssensorene fra Pepperl+Fuchs gir ikke blindsone

Til forskjell fra andre induktive givere med sikkerhetsfunksjon, gir Pepperl+Fuchs SIL 2/PL d sensorer sikker deteksjon uten blindsone. Oppdag våre nye sikkerhetssensorer som øker sikkerheten for maskiner og utstyr i din applikasjon.

les mer...
Steut HMI crop

Menneske-maskin-grensesnitt for varierte forhold

steute har utvidet sitt område for kompatible temperaturer enda lenger

Ex-styreenheter med utvidet temperaturområde. Med de nye modellene i produktserien Ex BF 80, fra steute som forhandles av Elteco AS, retter ikke Extremes seg mot massemarkedet for brukere av menneske-maskin-grensesnitt.

les mer...
Sky crop

Slik lykkes du med industrielle skytjenester og IIOT

Tenk bredt om fagområder og funksjoner

les mer...