NORD-high-efficiency crop

Monteres direkte på drivhuset og dekker de lavere effektområdener

Ny desentralisert omformer med fleksibelt Ethernet-grensesnitt

En fremtidssikker plug-and-play-løsning for lavere effektområder. NORD DRIVESYSTEMS legger til ytterligere modeller i det omfattende, modulbaserte utvalget av desentralisert drivelektronikk. NORDAC ON er spesialutviklet for å oppfylle de spesielle kravene til horisontale transportører i lageranlegg samt kommunikasjon med den nye IE5+-synkronmotoren, og den kjennetegnes av et integrert Ethernet-grensesnitt, enkel tilkobling og en svært kompakt design. 

Kort sagt er dette en kostnadseffektiv plug-and-play-løsning for IIoT-miljøer.

Nye NORDAC ON er en kompakt og smart omformer for desentralisert bruk. Den monteres direkte på drivhuset og dekker de lavere effektområdene opptil 1,0 kW. Det er planer for to versjoner, hvorav hver får tre størrelser: NORDAC ON er utviklet for bruk med asynkronmotorer, mens NORDAC ON+ er beregnet for synkronmotorer og er et tilskudd til NORDs portefølje rundt den nye generasjonen av IE5+-motorer. Begge omformerversjonene har integrert Ethernet-grensesnitt, så de er godt egnet til å integreres i moderne automatiseringssystemer. Du kan enkelt bruke parametere til å angi protokollen du trenger, enten det gjelder ProfiNet, EtherNet/IP eller EtherCAT.

Høy funksjonalitet og kostnadseffektiv ytelse
Den nye omformeren er spesielt tilpasset bruk i horisontal transportørteknologi. Standardiseringen oppfyller alle bransjespesifikke krav og sikrer svært kostnadseffektiv drift. Alle koblinger kan settes rett inn, noe som betyr rask, enkel og feilfri idriftsetting og lokalt vedlikehold. Utstyret omfatter et diagnostikkgrensesnitt, fire digitale innganger og, med NORDAC ON+, et ekstra, protokollbasert og dermed mer pålitelig pulsgivergrensesnitt. Overflatebehandlingen nsd tupH, funksjonssikkerhet (STO) og intern bremsemotstand for dynamisk start og stopp er tilgjengelig som ekstrautstyr. Dersom omformeren ikke bør eller kan monteres på motoren, kan den også monteres på veggen i nærheten av drevet.

Digitalisering
I likhet med alle andre frekvensomformere fra NORD har det nye medlemmet av NORDAC-familien en kraftig PLC for funksjoner i nærheten av drevet. Den kan behandle data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer, automatisk starte kontrollsekvenser og kommunisere driv- og applikasjonsdata til kontrollsenteret, nettverkstilkoblede komponenter eller skylagringer. Dette gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor grunnlaget for konsepter for prediktivt vedlikehold samt optimal dimensjonering av anlegget.

Fremtidssikkert
Intelligent, brukervennlig og kostnadseffektiv
Med NORDAC ON og NORDAC ON+ leverer NORD DRIVESYSTEMS fremtidssikre løsninger til lavere effektområder og forsterker sin ledende posisjon innen desentralisert drivelektronikk. Den nye omformeren er forventet å være tilgjengelig i serieproduksjon i fjerde kvartal i 2021, og vil i begynnelsen komme i to størrelser.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...