Mitsubishi cobot crop

Prosessen er både tidsbesparende og intuitiv for operatører.

Ny Cobot MELFA ASSISTA med enkel håndtering

Mitsubishi Electrics nye kollaborative robot, MELFA ASSISTA, er utviklet for å arbeide sammen med mennesker, uten behov for vern, samtidig som den oppfyller dagens krav til sikkerhet for personell i produksjonen.

Sikker og presis support for mennesker i produksjonen

MELFA ASSISTA tilbyr maksimal sikkerhet og driftssikkerhet, i kombinasjon med brukervennlighet og enkel programmering, samtidig som den har meget høy repeterbarhet. Coboten MELFA ASSISTA tilfredsstiller kravene til både industrielle og miljøfølsomme applikasjoner - den kan for eksempel leveres med sertifisert NSF H1 smøremiddel (National Sanitation Foundation) for næringsmiddelindustrien. Med en solid og pålitelig konstruksjon kan den utføre komplekse og følsomme monteringsoppgaver, repetitiv «pick and place», samtidig som den er fleksibel ovenfor raske endringer i arbeidsoppgaver.

Eksempel på applikasjoner er å arbeide sammen med operatører i monteringsoppgaver eller forpakning i produksjonslinjer. Programmeringen av MELFA ASSISTA forenkles med hjelp av en direkte læringsfunksjon der operatøren holder armen og flytter den til ønsket posisjon; posisjonen lagres så med å trykke på en knapp på cobot armens operatørpanel.

Prosessen er både tidsbesparende og intuitiv for operatører. Dette kompletterer den visuelle programvaren som brukes for mer komplekse operasjoner - RT Visualbox gjør det mulig med «drag and drop» bevegelsesfunksjoner, og individuelle justeringer for enhver bevegelse. Dette innebærer at kostnader til ytterligere robotprogrammering kan reduseres, ettersom operatører kan endre innstillinger uten spesialisert robotkompetanse.

MELFA ASSISTA har en eksepsjonell høy repeterbarhet på ± 0,03 mm med en nyttelast på 5 kg og radius på 910 mm. Dette muliggjør økt produktkvalitet, og medfører mindre tidsforbruk til kvalitetskontroll, hvilket sikrer høyere overliggende kvalitetsstandarder. Dette utvider mulige tilnærminger til å omfatte Life Science, presisjonsmontering, høykvalitetsforpakninger eller komponentoverføringsprosesser.

En ytterligere fordel med MELFA ASSISTA er muligheten med å kunne veksle mellom kollaborativ modus - der det jobbes med lavere hastigheter som er typisk for en cobot - og et modus med høy hastighet som anvendes i et tradisjonelt industrielt produksjonsmiljø. Dette sikrer maksimal fleksibilitet i applikasjoner og gir best mulig avkastning på investeringen.

Vår nye cobot oppfyller alle relevante sikkerhetskrav; ISO 10218-1 og ISO / TS 15066. Feltdiagnostikk og driftstilstand vises med en 6- farges LED-ring montert rundt robotens underarm som alltid er synlig.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...