AI crop

Kan strukturere dataene til en bedrift og avdekke sammenhenger

Ny AI-dreven virtuell assistent for profesjonell bruk

Å kommunisere med datamaskiner er noe vi er vant med nå til dags. Hjemme og i bilen snakker vi for eksempel med Siri og Alexa. På grunn av konfidensielle data, er denne typen tjenester imidlertid ikke et alternativ for mange bedrifter. Semcon har ved hjelp av det nyeste innenfor kunstig intelligens utviklet en revolusjonerende, virtuell assistent for profesjonell bruk: SIA (Semcon Intelligent Assistant).

Teknologien vi omgir oss med, blir stadig mer avansert og dermed vanskeligere å vedlikeholde. Dessuten blir mengdene data som selskapene må håndtere stadig større. En annen utfordring er at dataene kan lagres lokalt eller i skyen samt i ulike formater og i låste eller åpne systemer. For en servicetekniker kan det å finne svar på et bestemt spørsmål av og til være som å lete etter den berømte nåla i høystakken.

– Takket være vår unike databehandlingsløsning kan vi strukturere dataene til en bedrift og avdekke sammenhenger som det ellers ville være umulig for den menneskelige hjernen å oppdage. Dermed skapes forutsetningene for alltid å ha tilgang til riktig informasjon, noe som i sin tur bidrar til en mer effektiv utvikling og service, lavere kostnader og økt oppetid, forklarer Pär Ylander, Business Development Manager hos Semcon.

SIA kan resonnere og føre en dialog med den som stiller spørsmålet, for å sikre at svaret blir riktig. Løsningen ble utviklet i et kundeprosjekt og muliggjort gjennom Semcons blanding av spisskompetanser innenfor produktinformasjon og AI. Ved hjelp av en såkalt «dataminer» som hele tiden leter etter den nyeste informasjonen, bygges et semantisk lag med ontologier som gjør det mulig for SIA å finne rett svar. Løsningen er basert på Semcons unike, egenutviklede databehandlingsplattform S4, som muliggjør en sammenkobling av alle data i samtlige systemer.

– Med S4-plattformen kan vi løse sentrale utfordringer hos kundene våre ved å gjøre usorterte data tilgjengelige og forståelige for alle sluttbrukere. Vi ser til at hver bedrift får en skreddersydd løsning ut fra sine spesifikke behov, enten det er snakk om tjenestefisering, business intelligence eller tilrettelegging for fremtidige AI-satsinger, forklarer Carl-Johan Aldén, ansvarlig for forretningsutvikling innenfor AI Solutions hos Semcon.

Fakta

  • Datamining er en prosess for å finne mønstre i store datamengder. Den involverer metoder i skjæringspunktet mellom maskinlæring, statistikk og databasesystem.
  • Et semantisk lag gjør komplekse data om til data som maskiner eller mennesker kan forstå og tyde blant annet ved hjelp av ontologier.
  • En ontologi er en metode som brukes for å vise egenskapene til et emneområde og sammenhengene mellom disse, ved å definere et antall konsepter og kategorier som representerer emnet.

Les mer og se en video om hvordan den AI-drevne assistenten fungerer.

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.