Trucken er enkel å betjene
Ny AGV for automatisk lagring i høyden
Den nye automatiserte trucken fra Jungheinrich ble vist på en digital pressekonferanse på fredag 7. mai. AGV-en, med navn EKS 215a, opererer alene og setter inn last på inntil 700 kilo i høyder opptil 6 meter. Den er dermed en ideell løsning ved automatisering av oppgaver i høyreollageret. Trucken er basert på et helt nyutviklet kompakt chassis. Dette er grunnen til de beskjedne fysiske målene på EKS 215a.
Gjennom det nye beskyttelsesfeltet har det også lyktes Jungheinrich å redusere det virtuelle avtrykket. Dette gjør at det er enkelt å integrere trucken i eksisterende lagerlayout. Manuelle prosesser som i dag utføres hovedsakelig av motvekts- og skyvemasttrucker, kan automatiseres med nye EKS 215a. Et komplett nytt grensesnitt mellom menneske og maskin gjør trucken enkel å betjene.
Svar på kundeforespørsler
“Den nye EKS 215a er Jungheinrich sitt svar på mange kundeforespørsler med hensyn til plassbehov og mulig bruk. Trucken er mer kompakt, brukervennlig og kraftigere enn noen gang før", sier Manuela Schmidbauer, ansvarlig produktsjef for nye EKS 215a i Jungheinrich. "Med en gjenværende lastekapasitet som er 40 prosent høyere enn på forrige modell, er dette den ideelle AGV-en for automatisering av interne transportprosesser og lagring av paller i bredgangen."
Kompakt og fleksibel i bruk
Det kompakte designet utpeker seg i den nye EKS 215a. Skannere er plassert under selve trucken, både for å hindre at skader oppstår og for ikke å bruke av plassen på trucken. På EKS 215a har Jungheinrich redusert 131 millimeter i lengde og 85 millimeter i bredde i forhold til tidligere modell. Dette reduserer påkrevd plass og øker truckens evne til å integreres i eksisterende lagre. Ni ulike typer master gjør trucken egnet for ulike bruksområder.
Nytt grensesnitt
Den nye EKS 215a bruker 24-voltsteknologi i stedet for 48-voltsteknologi. Dette resulterer i en energibesparelse på inntil 30 prosent. Ladeprosesser er automatiserte. Et nytt grensesnitt med berøringsskjerm gir flere muligheter for samhandling mellom operatøren og AGV-en. Statusen til den nye EKS 215a kan ses umiddelbart og eventuelle feil vises i klartekst på skjermen. Forslag til hvordan feilen kan løses kommer også opp på skjermen, slik at operatøren selv kan gjøre det. Det siste inkluderer også feil som tidligere bare kunne løses av en servicetekniker. Det nye grensesnittet kan også brukes til å definere eller starte manuelle ordreprosesser.
Individuell løsning for automatisert internlogistikk
Den nye modellen sklir rett inn i Jungheinrich sin AGV-familie: Hver av modellene EREa, ERCa, EZSa og EKSa og alle automatiserte smalgangstrucker skiller seg ut med ulike fordeler og ulik nytteverdi. "Jungheinrich tilbyr sine kunder en omfattende og tilpasset løsning med sin mangeårige ekspertise innen automatisert internlogistikk," forklarer Schmidbauer. Til tross for alle de nye funksjonene, og selv om AGV-en spesielt ble utviklet på grunnlag av kundens krav og behov, består den nye EKS 215a av over 90 prosent standardkomponenter.
Variantreduksjon i automasjonskapet
Med frekvensomformeren NORDAC PRO SK 500P tilbyr NORD en allrounder i bokformat. Med NORDAC PRO SK 500P har Nord DriveSystems en kontrollskapomformer for praktisk talt alle drivapplikasjoner. Den er tilgjengelig i varianter med et effektområde på 0,25 til 22 kW, som kan tilordnes ulike krav i forskjellige bransjer. For tiden jobber systemleverandøren med å utvide effektområdet.
Liten med kraftfull fotoelektriske avstandssensorene Pepperl+Fuchs
Det finnes en mengde applikasjoner som krever nøyaktig avstandsmåling over lange avstander. Denne oppgaven er krevende dersom sensoren ikke kan ta mye plass på grunn av installasjonssituasjonen i maskinen. Pepperl+Fuchs tilbyr nå en løsning med de nye fotoelektriske avstandssensorene i R200-serien integrerer raftig Pulse Ranging Technology (PRT) i et kompakt standardhus.
Rolf Selbo ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser
Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Rolf Selbo som Sales Engineer. Rolf tiltrådte stillingen 1. september 2024 og er lokalisert på vårt hovedkontor på Tranby.
Ny CEO hos Gylling Teknikk
Selskapet takker Sverre Iversen for sin støe hånd. I 1983 var Sverre Iversen med på å starte det som i dag heter Gylling Teknikk AS. Tre ansatte og ett selskap har nå blitt til åtte selskaper med over 90 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Det har vært litt av en reise. Sverre trapper nå ned og 30. juni hadde han sin siste dag som daglig leder. Han gir stafettpinnen videre til Nicolai og holder seg i bakgrunnen i en overgangsperiode.