NORD-DuoDrive-3kW crop

DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet til det globale skipsmarkedet.

Jo færre grensesnitt, desto høyere systemeffektivitet: NORD DuoDrive integrerer en høyeffektiv IE5+ synkronmotor i et ett-trinns spiralgir, og oppnår med en systemeffektivitet på opptil 92 % en av de høyeste effektivitetene på markedet på dette effektklasse. Svært høy systemeffektivitet oppnås også i dellastområdet. Den er dermed fremtidssikker og en reell kostnadsbesparelse. Det konstante motormomentet over et bredt turtallsområde gir konsistent versjonsreduksjon og reduksjon av driftskostnader. Sammen med den enkle plug-and-play-idriftsettelse resulterer dette i en betydelig reduksjon i Total Cost of Ownership (TCO) sammenlignet med eksisterende drivsystemer. DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri samt intralogistikk.

Full kompatibilitet med markedsstandarder
I tillegg til den høye systemeffektiviteten er den jevne, uventilerte og kompakte designen samt den stillegående kjøringen med minimalt støyutslipp ytterligere viktige funksjoner. Eliminering av mange slitedeler gir lavere vedlikehold. Den patenterte girmotoren er nå tilgjengelig for effekter på opptil 3 kW med et kontinuerlig dreiemoment på opptil 250 Nm og hastigheter på opptil 1000 min-1, og dekker girenhets turtallsforhold på i=3 til i=18. Markedskompatible tilkoblingsdimensjoner letter utskiftingen og integreringen i eksisterende anleggsdesign.

Som alle produkter fra NORD-porteføljen er DuoDrive også kompatibel med NORD-drivelektronikk og kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner (20 til 40 mm) og flensversjoner (B5 og B14), eller en momentarm. Avhengig av kundens behov leveres Harting HAN-kontakter, M12 runde plugger eller en rekkeklemme for motortilkoblingen. Ulike alternativer som enkodertilbakemelding eller en holdebrems er også mulig med DuoDrive. Takket være design og drift med frekvensomformeren kan DuoDrive brukes universelt med samme motorvariant over hele verden.

Innovativ girmotor i hygienisk utvaskingsdesign
Siden den er enkel å rengjøre, korrosjonsbestandig og egnet til å vaske ned, er DuoDrive også ideell for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer, og sikrer høyere systemtilgjengelighet og lave rengjøringskostnader gjennom lavere rengjøringsinnsats. Den spesielt robuste nsd tupH overflatebehandlingen er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...