NORD-Managing-Partners crop

Den nye, patenterte DuoDrive-girmotoren har en ytelse på opptil 92 %

NORD DRIVESYSTEMS starter en ny æra innen drivteknologi

Med de nyeste utviklingene i porteføljen med høytytende produkter har NORD DRIVESYSTEMS nok en gang vist sin kompetanse og innovasjon innen mekanisk og elektronisk drivteknologi. Her er kunngjøringen fra de administrerende partnerne Jutta Humbert og Ullrich Küchenmeister.

«Vi fokuserer på å bli bedre og bedre, og på å utvikle innovative drivløsninger for over 100 bransjer i industrien. Det krever mot å bryte barrierer og utfordre etablerte sannheter. Vi har dette motet fordi vi lytter til kundenes behov og ønsker, og gjør dem om til bærekraftige produkter og konsepter. Med 48 selskaper i 36 land på verdensbasis er vi alltid der kundene er. Vi i styret, og samtlige av våre over 4 000 ansatte over hele verden, er svært stolte av vår revolusjonerende DuoDrive-girmotor. Dette er begynnelsen på en ny æra innen drivteknologi! Den nye, patenterte DuoDrive-girmotoren har en ytelse på opptil 92 %, og er dermed en av de mest effektive girmotorene i sin effektklasse. Vi oppnådde dette ved å integrere IE5+-synkronmotoren vår i en ettrinns tannhjulsenhet – en helt ny tilnærming innen design av girmotorer. Med IE5+-synkronmotoren har vi allerede klart å redusere tapene betraktelig sammenlignet med den nåværende IE4-serien.

NORD-high-efficiency-portfolio 300.jpg

DuoDrive tar det et skritt videre, og setter nye standarder med tanke på effekttetthet, monteringsplass og reduksjon i antall versjoner. Vår nye portefølje med høytytende produkter suppleres av den desentraliserte frekvensomformeren NORDAC ON. Med integrert Ethernet-grensesnitt og svært kompakt design er dette en kostnadseffektiv plug-and-play-løsning for IoT-miljøer. I over 55 år har vi oppfylt de høyeste kvalitetskravene med vår ekspertise, erfaring og produksjonsdybde. Alle kvalitetsrelevante komponenter produseres på våre egne fabrikker, og vi driver for øyeblikket åtte produksjonsanlegg med toppmoderne teknologi. Ved teknologisenteret vårt i nærheten av Hamburg utvikler vi fremtidens drivteknologi – for hele verden.» Jutta Humbert og Ullrich Küchenmeister, administrerende partnere i GETRIEBEBAU NORD GmbH & Co.KG

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...