Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

Det betyr at de skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt grønn hydrogen og grønn ammoniakk, med tilhørende infrastruktur ved anlegget i Svelgen, nordvest for Førde.

Norconsult skal gjennomføre grunnundersøkelser, prosjektere selve produksjonsanlegget med tilhørende enheter og infrastruktur samt en ny havn for å støtte prosjektet.

– Det er svært spennende å jobbe tett på FFI i dette prosjektet. Dette er et stort tverrfaglig prosjekt og avtalen bekrefter at vi ligger helt i front på grønne industriprosjekter, sier konsernsjef i Norconsult Egil Hogna.

Grønne ambisjoner

FFI er et globalt fornybar energiselskap som har forpliktet seg til å produsere grønn hydrogen og grønn ammoniakk uten karbonutslipp ved hjelp av 100 prosent fornybar energi.

Selskapet er langt fremme i den grønne industrirevolusjonen, hvor det utvikler og anskaffer teknologiske løsninger for industrier som er vanskelig å avkarbonisere. Samtidig bygger FFI en global portefølje av prosjekter innen fornybar, grønn hydrogen og grønn ammoniakk.

FFI har nylig etablert et datterselskap i Norge i forbindelse med Holmaneset-prosjektet.

Lang erfaring

Norconsult har solid kompetanse innen produksjon, transport og lagring av ammoniakk. Ammoniakk som er produsert med fornybar energi og grønn hydrogen er en essensiell bidragsyter for å få ned karbonutslipp innen blant annet matproduksjon og marintransport.

Holmaneset-prosjektet er et stort tverrfaglig oppdrag som involverer en rekke av Norconsults fagområder, inkludert prosessledelse fra Norconsults datterselskap Pure Logic, arkitekturtjenester, grunnundersøkelser og andre ingeniørfag.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.