Kuka 5 G crop

Akselerere utviklingen av smarte automatiseringsløsninger

Nokia skal distribuere 5G SA privat trådløst nettverk for KUKA

Ledende tysk produsent av industriroboter henvender seg til Nokia for 5G privat trådløs. KUKA stoler på 5G-tilkobling i utviklingen av intelligent automatisering.

Nokia har nylig kunngjorde at KUKA, en ledende produsent av industrielle roboter og automatiseringsløsninger, vil instalere Nokia 5G SA privat trådløst nettverk ved KUKAs Smart Production and Development Center i Augsburg, Tyskland. KUKA planlegger å benytte 5G-teknologi i sine intelligente robotikk- og automatiseringsløsninger, og Nokia Digital Automation Cloud (DAC) campus nettverk og applikasjonsplattform vil støtte produktutvikling med umiddelbar virkning.

Michael Wagner, direktør FoU, Competence Center Control Technology, KUKA, sa: “I de kommende årene vil KUKA utvikle løsninger som utnytter potensialet i 5Gs raske, pålitelige og sikre tilkobling. Ved å samarbeide med Nokia for privat trådløst nettverk har vi nå etablert en langsiktig utviklingsplan som gjør at vi kan dra nytte av de nye mulighetene i fremtidige 5G-utgivelser for våre automatiseringsløsninger.”

I nettverksdistribusjon vil Nokia DACs managerportal gjøre det mulig for KUKA å konfigurere nettverket til sine spesifikke krav. Som en del av den flerårige samarbeidsavtale, vil Nokia også støtte KUKA med distribusjon av nettverk, driftstjenester og opplæring, som muliggjør integrering av nye brukstilfeller som inkluderer nye 5G-baserte grensesnitt og komponenter for KUKA-løsningsporteføljen.

Dirk Lewandowski, visepresident i Sentral- og Øst-Europa, Nokia Enterprise, sa: “5G utvikler seg kontinuerlig med nye muligheter. Avanserte automatiseringsprodusenter som utnytter 5G til egne løsninger, må ta dette i betraktning. Da KUKA forbereder seg på å bruke 5G i industrielle applikasjoner, vil bruken av en Nokia DAC-plattform gjøre det mulig å akselerere utviklingen av smarte automatiseringsløsninger for sine kunder.” Nokia DAC-plattformen tilbyr pålitelig privat nettverk med høy båndbredde, lav latens, lokale databehandlingsfunksjoner, tale- og videotjenester og en katalog med applikasjoner. Det er en kompakt, enkel å distribuere plattform, som består av nettverks- og brukerutstyr, et skybasert driftsovervåkningssystem og industrielle kontakter som letter standard og bransjespesifikk protokolltilkobling. Den har også ny enhetsadministrasjonsfunksjon som sømløst integrerer robuste håndholdte og andre trådløse enheter.

I industrien gir Nokia privat trådløst nettverk kundene skalerbarhet, fleksibilitet, liten forsinkelse og oppdragskritisk dekning som trengs for å fremme digital transformasjon. Med sterk appetitt på markedet for å fange opp de transformasjonsfordelene med Industry 4.0, inkluderer produksjonsbedrifter som henvender seg til Nokia for private trådløse nettverk, Toyota Production Engineering Company, Arçelik Turkey og WEG Brazil. Med flere enn 290 store bedriftskunder i forskjellige bransjer over hele verden, hvorav over 40 har 5G, har Nokia blitt nevnt av mange bransjeanalytikere som den ledende leverandøren av private trådløse nettverk over hele verden. Nokia har distribuert forretningskritiske nettverk til over 1500 ledende bedriftskunder innen transport, energi, store bedrifter, produksjon, webscale og offentlig sektor over hele verden. Ledende bedrifter i bransjer utnytter flere tiår med Nokia-erfaring med å bygge noen av de største og mest avanserte IP-, optiske og trådløse nettverkene.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...