Kuka 5 G crop

Akselerere utviklingen av smarte automatiseringsløsninger

Nokia skal distribuere 5G SA privat trådløst nettverk for KUKA

Ledende tysk produsent av industriroboter henvender seg til Nokia for 5G privat trådløs. KUKA stoler på 5G-tilkobling i utviklingen av intelligent automatisering.

Nokia har nylig kunngjorde at KUKA, en ledende produsent av industrielle roboter og automatiseringsløsninger, vil instalere Nokia 5G SA privat trådløst nettverk ved KUKAs Smart Production and Development Center i Augsburg, Tyskland. KUKA planlegger å benytte 5G-teknologi i sine intelligente robotikk- og automatiseringsløsninger, og Nokia Digital Automation Cloud (DAC) campus nettverk og applikasjonsplattform vil støtte produktutvikling med umiddelbar virkning.

Michael Wagner, direktør FoU, Competence Center Control Technology, KUKA, sa: “I de kommende årene vil KUKA utvikle løsninger som utnytter potensialet i 5Gs raske, pålitelige og sikre tilkobling. Ved å samarbeide med Nokia for privat trådløst nettverk har vi nå etablert en langsiktig utviklingsplan som gjør at vi kan dra nytte av de nye mulighetene i fremtidige 5G-utgivelser for våre automatiseringsløsninger.”

I nettverksdistribusjon vil Nokia DACs managerportal gjøre det mulig for KUKA å konfigurere nettverket til sine spesifikke krav. Som en del av den flerårige samarbeidsavtale, vil Nokia også støtte KUKA med distribusjon av nettverk, driftstjenester og opplæring, som muliggjør integrering av nye brukstilfeller som inkluderer nye 5G-baserte grensesnitt og komponenter for KUKA-løsningsporteføljen.

Dirk Lewandowski, visepresident i Sentral- og Øst-Europa, Nokia Enterprise, sa: “5G utvikler seg kontinuerlig med nye muligheter. Avanserte automatiseringsprodusenter som utnytter 5G til egne løsninger, må ta dette i betraktning. Da KUKA forbereder seg på å bruke 5G i industrielle applikasjoner, vil bruken av en Nokia DAC-plattform gjøre det mulig å akselerere utviklingen av smarte automatiseringsløsninger for sine kunder.” Nokia DAC-plattformen tilbyr pålitelig privat nettverk med høy båndbredde, lav latens, lokale databehandlingsfunksjoner, tale- og videotjenester og en katalog med applikasjoner. Det er en kompakt, enkel å distribuere plattform, som består av nettverks- og brukerutstyr, et skybasert driftsovervåkningssystem og industrielle kontakter som letter standard og bransjespesifikk protokolltilkobling. Den har også ny enhetsadministrasjonsfunksjon som sømløst integrerer robuste håndholdte og andre trådløse enheter.

I industrien gir Nokia privat trådløst nettverk kundene skalerbarhet, fleksibilitet, liten forsinkelse og oppdragskritisk dekning som trengs for å fremme digital transformasjon. Med sterk appetitt på markedet for å fange opp de transformasjonsfordelene med Industry 4.0, inkluderer produksjonsbedrifter som henvender seg til Nokia for private trådløse nettverk, Toyota Production Engineering Company, Arçelik Turkey og WEG Brazil. Med flere enn 290 store bedriftskunder i forskjellige bransjer over hele verden, hvorav over 40 har 5G, har Nokia blitt nevnt av mange bransjeanalytikere som den ledende leverandøren av private trådløse nettverk over hele verden. Nokia har distribuert forretningskritiske nettverk til over 1500 ledende bedriftskunder innen transport, energi, store bedrifter, produksjon, webscale og offentlig sektor over hele verden. Ledende bedrifter i bransjer utnytter flere tiår med Nokia-erfaring med å bygge noen av de største og mest avanserte IP-, optiske og trådløse nettverkene.

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...