Karin Sundsvik crop

NFEA håper at medlemmene vil se potensialet i dette medlemskapet

NFEA nytt bransjeforeningsmedlem i IFR – International Federation of Robotics

NFEA (Norsk Forening for Elektro og Automatisering) er etter søknad tatt opp som Industry Association-medlem i den internasjonale robotforeningen International Federation of Robotics, IFR. NFEA blir med det Norges eneste bransjeforeningsmedlem i IFR.

IFR stiller som krav at et bransjeforeningsmedlem (Industry Association) skal være en nasjonal forening som representerer robotprodusenter eller integratorer i det respektive geografiske området. Foreningen må ha uavhengige økonomiske ressurser og må støtte industrielle, tekniske og vitenskapelige aktiviteter innen robotikk. Fra hvert geografisk område kan bare én forening være medlem av IFR.

NFEA ble tatt opp som bransjeforeningsmedlem i IFR 7. august 2020 etter å ha blitt godkjent av IFRs Executive Board.

International Federation of Robotics ble etablert i 1987 og jobber for å styrke robotindustrien i verden. IFR er dessuten en anerkjent kilde til statistikk om det globale robotmarkedet. IFR har mer enn 60 medlemmer som inkluderer nasjonale robotforeninger, forskningsinstitutter, robotleverandører og integratorer.

- I stadig flere av NFEAs kurs- og konferanseprogram er robotløsninger på agendaen, noe som er helt naturlig sett i lys av den teknologiske utviklingen vi ser rundt oss, sier direktør Karin Sundsvik i NFEA. - Samtidig observerer vi et stadig økende behov for kompetanse og opplæring innenfor området, opplyser Sundsvik.

IFR er «stemmen» til den globale robotindustrien og ønsker å synliggjøre de positive effektene av implementering av robotsystemer: økt produktivitet, økt konkurransekraft og bedre økonomi.

NFEA vil representere Norge i denne sammenhengen, og vil selvfølgelig bidra med informasjon om det norske markedet og om norske teknologimiljøer. - Samtidig får vi en stemme i IFRs generalforsamling, og vi kan nominere norske medlemmer til ulike teknologiske komiteer i IFR, forteller Karin Sundsvik.

NFEA håper at våre medlemmer vil se potensialet i dette medlemskapet, og delta i arbeidet med å få økt bruken av roboter i alle deler av norsk næringsliv. - Ved å være en del av IFR, mener vi at vi kan gi våre medlemmer bedre informasjon om teknologi og marked, tilgang til mer kompetanse på området og økt forståelse for anvendelsesområder for denne teknologien, sier Karin Sundsvik.

Bruk av roboter skaper flere arbeidsplasser. Og forskning viser at de landene som har investert mest i roboter, mister færre industriarbeidsplasser enn de landene som IKKE har gjort disse investeringene.

Om NFEA:

NFEA – Norsk Forening for Elektro og Automatisering er en politisk uavhengig ideell medlemsforening bestående av mer enn 300 bedrifter og undervisnings-/ forskningsinstitusjoner.

Felles for våre medlemmer er at de utvikler, bruker eller leverer elektro- eller automatiseringsløsninger.

NFEA jobber med nettverksbygging, kompetanseutvikling og økt konkurranseevne for norsk industri. Vi er også opptatt av å sikre rekruttering til høyere utdannelse innen teknologi og realfag.

 

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.