NFEA ærespris 2023 crop

Bjørn Helge Ulland (t. h.) ble utnevnt til æresmedlem i NFEA

NFEA årsmøte; godt resultat i vanskelig år

NFEAs årsmøte for 2022 ble avholdt 21. februar 2023. Til tross for nok et utfordrende år med etterslep fra corona-årene og med usikkerhet knyttet til deltakelse på kurs og konferanser, gikk foreningen med overskudd i 2022.

Antall bedriftsmedlemmer økte svakt. Den negative trenden under pandemien er snudd. Kursvirksomheten er også kommet på et positivt spor. Kun en region hadde aktivitet i 2022.

En tidligere aktivitet er aktivisert igjen. To tekniske komiteer har utgitt publikasjoner. Dette var hovedaktiviteten da Ifea ble aktivisert. Det ble noe diskusjon om ønsket om å etablere flere tekniske komiteer. OPC brukerforum vil være en oppfølging av denne aktiviteten. NFEA har engasjert en person i seks måneder for å administrere virksomhet i PÅC brukerforum.

Nytt styre

Det ble kun en endring i styresammensetning. Snorre Larsen fra Equinor gikk ut av styret. Han ble erstattet av Eirik Molund, også Equinor. Molund representerer elektromiljøet i Equinor. Styresammenesetningener:

Leder: Tom Storgård | Siemens Energy AS
Eirik Molund | Equinor ASA
Anders Bryhni | Kongsberg Digital AS​
Vibeke Skjetne | ABB Norge AS​
Henning Grorud | Phoenix Contact AS​
Håkon Wærstad | Yara Norge AS​
Christian Holden | NTNU​
Mariann Merz | SINTEF Digital​
Erlend Skinnemoen | Studentrepresentant, NTNU

Det ble orientert om at NFEA er i diskusjoner med Hydraulikk og Pneumatikk Foreningen om sammenslåing. HP foreningen skal diskutere muligheten på sitt årsmøte

Utmerkelser

Bjørn Helge Ulland er utnevnt til æresmedlem i NFEA. Juryens begrunnelse:
«Bjørn Helge Ulland har vært aktiv og sentral i NFEA over en lang periode. Han er nå også regionleder for NFEA Vest. Han har et stort engasjement for å fremme elektrofaget, og har en imponerende breddekompetanse. I tillegg til å være ekspert på elektriske anlegg innenfor olje&gass/ny energi har han kunnskap om det meste som foregår innen faget uavhengig av bransje.

Bjørn Helge Ulland er en mye benyttet foredragsholder, og i NFEA‐regi har han de siste årene holdt foredrag på blant annet arrangementene Sikkerhetssystemer 2022 og Lysbuesikkerhet. Bjørn Helge Ulland nyter stor respekt som fagekspert og medmenneske både internt og eksternt»

NFEA Prisen for 2022 tildeles MTNC Raufoss og Læringsfabrikken. Juryens begrunnelse:

«MTNC Raufoss og Læringsfabrikken er vinnere. De treffer meget godt på kriteriene om å fremme og rekruttere automatisering og elektro. Der er det mange ulike elever, politikere, bedrifter og forskningsinstitusjoner som nesten daglig er innom for å se, høre, lære og forske på automatisering og produksjon.

Der er det dagens og fremtidens teknologi som står i høysetet.

Når det i tillegg er koblet sammen med industrimiljøet på Raufoss, så er dette en komplett pakke – hvor både industrimuseum, kurslokaler og skole/etterutdanning holder til i samme bygg. De har omvisning for ungdomsskolene for å fremme interessen for teknologi. Katapulten hjelper både nystartede bedrifter, SMB som har nye prosjekter de ønsker å få verifisert – og sammen med ulike støtteordninger har de kjørt mange vellykkede prosjekter. NCE og ToAl gruppen er også partnere i dette».

 

 

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.