CEO Trygve Kvernland (t. v.) Tensio og CEO Nils Klippenberg fra Siemens

Nettselskapet Tensio inngår rammeavtale med Siemens

Siemens og Tensio inngår rammeavtale for vern, kontrollanlegg og mellomspenningsanlegg med tilhørende service. Avtalen har en varighet på opptil 8 år og en volum anslått av Tensio på 300 millioner kroner.

CEO Trygve Kvernland (t. v.) fra Tensio og CEO Nils Klippenberg fra Siemens har inngått en rammeavtale for vern, kontrollanlegg og apparatanlegg (mellomspenning) med tilhørende service. Avtalen har en varighet på opptil 8 år og et forretningsvolum anslått av Tensio på 300 mil. NOK. 

Under kontraktsigneringen benyttet Nils Klippenberg og Trygve Kvernland muligheten til å diskutere viktige tema om elektrifisering, digitalisering, rammebetingelser, forretningsmuligheter og samarbeid. Tensio har mer enn 500 ansatte, 250 000 nettkunder og regionalt nettsansvar til rundt en halv million mennesker i Trøndelag, og er et av Norges største nettselskap. 

Evalueringskriteriene som Tensio hadde definert var:

  • Kvalitet (teller 25 %) 
  • Kompetanse (teller 25 %)
  • Pris (tell

- Siemens dokumenterer at de er godt organisert for å håndtere flere parallelle prosjekter og har god kapasitet i organisasjonen for å gjennomføre rammeavtalen. De har ressurspersoner som leverer forventet kompetanse. Siemens viser at de har god erfaring med å håndtere denne typen rammeavtaler

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...