Endress Micropilot_FWR30_05 crop

Ment å forenkle hele prosessen – ved kjøp, installasjon og bruk

Micropilot FWR30, 80 GHz Nivåradar

80 GHz Nivåradar med skytilkobling fra Endress+Hauser. Plasttanker er ofte plassert i avsidesliggende områder. Dette forårsaker en rekke utfordringer for nivåmåling, særlig når det ikke er bare én tank, men flere tanker som er svært spredt.

Ideelt sett er ekstern tilgang til tankene og innstilling av spesifikke grenser mulig, noe som da vil utløse et varsel.

Fordeler

  • Full åpenhet innen oppbevaring og transport av væsker
  • Forenklet løsning fra innkjøp til drift
  • Sikker dataoverføring kombinert med en fleksibel portefølje av digitale tjenester
  • Konstant tilgang til informasjon overalt

I 85 % av alle produksjonsanlegg er nivåmåling svært komplekst eller svært tid- og kostnadsintensivt. Følgelig registreres manglende lagerbeholdning først når tanken allerede er tom og produksjonsprosessen er stagnert. Micropilot FWR30 kombinert med digitale tjenester er verdens første trådløse 80 GHz IIoT-radarsensor.

Den er utviklet for å levere all informasjon og administrere lagerbeholdning i eksterne og mobile bruksområder og ment å forenkle hele prosessen – ved kjøp, installasjon og bruk. Den smarte nivågiveren kombinerer spissteknologi i en kostnadseffektiv sensor. Den enkle utførelsen og de vesentlige funksjonene sparer tid, sikrer kontinuitet og optimaliserer logistikk- og oppbevaringsprosesser.

Konstant åpenhet

IIoT-radarsensoren leverer fakta der det tidligere bare var mulig med antakelser. Den kombinerer en pålitelig måling ved hjelp av 80 GHz radarteknologi og gir tilgang til informasjon om ressurs- og lagerstatus overalt når som helst.

Dessuten leverer den skybaserte løsningen informasjon om containerens plassering, omgivelsestemperatur, måleverdihistorie samt batteri- og driftsstatus. Systemet følger den sertifiserte Netilion-skytjenesten det høye sikkerhetsnivået og kravene til personvern.

Forenkling fra start til slutt

Micropilot FWR30 med Netilion-skytjenester er beregnet på å forenkle prosessen – fra innkjøp til drift. Den trådløse og batteridrevne sensoren monteres av brukeren på en plasttank med bare noen få enkle trinn.

Idriftsetting skjer ved å trykke på en enkelt knapp og uten behov for sensorkalibrering. Ved å skanne QR-koden i Netilion-nettappen kan systemet brukes umiddelbart. Plug-and-play-løsningen er beregnet på å passe perfekt på tanker som kan stables uten at håndteringen av dem påvirkes.

Fleksibilitet og skalerbarhet

Forskjellige slags digitale tjenester sikrer en fleksibel og best mulig prosesstøtte, avhengig av kravene til hvert bruksområde. Alt er tilgjengelig med Netilion Value opp til Netilion Inventory og SupplyCare Hosting ved hjelp av en enhet som smarttelefon, nettbrett eller stasjonær datamaskin.

Netilion Value er en digital tjeneste for verdiovervåking. Den tilbyr dashbord, verdier, historiske data, alarmering og varsling ved hjelp av et enkelt brukergrensesnitt. Smarte sensorer kan integreres og kobles til med bare noen få klikk. I tillegg til at Netilion Inventory tilbyr en forenklet overvåkingstjeneste for å støtte grunnleggende lagerstyringsanvendelser.

Ved siden av status i tanker, siloer og containere vil det også komme en oppgradering (estimert våren 2020), som sammen med historikk også vil vise prediktivt forbruk. SupplyCareHosting er en lagerstyringsløsning som bidrar til å redusere lagerkostnader og øke produktiviteten. Dessuten optimaliserer den forsyningskjeden med individuelle IT-løsninger for lagerstyring og integrering av data i selskapsprosesser og ERP-systemer.

Typiske bruksområder

  • Nivåmåling og sporing av mobile plasttanker som IBC-er – transport av varer, trådløs, ekstern tilgang
  • Nivåmåling og lagerstyring av plasttanker som ikke befinner seg på et anlegg (forskjellige stasjoner) – bredt distribuert, ekstern tilgang, leveringsplanlegging
  • Nivåmåling og lagerstyring av mobile og stasjonære plasttanker i produksjon – vanskelig å sikre strømforsyning, rask og enkel idriftsetting, åpenhet når sikkerhetsbeholdning går tom

 

AI crop

Ny AI-dreven virtuell assistent for profesjonell bruk

Kan strukturere dataene til en bedrift og avdekke sammenhenger

Å kommunisere med datamaskiner er noe vi er vant med nå til dags. Hjemme og i bilen snakker vi for eksempel med Siri og Alexa. På grunn av konfidensielle data, er denne typen tjenester imidlertid ikke et alternativ for mange bedrifter. Semcon har ved hjelp av det nyeste innenfor kunstig intelligens utviklet en revolusjonerende, virtuell assistent for profesjonell bruk: SIA (Semcon Intelligent Assistant).

les mer...
Phoenix Hannover crop

Utnytter digital teknologien

Phoenix Contact Dialog Days, et tre dages langt web arrangement

Phoenix Contact har alltid vært godt til stede på Hannover Messe med en ruvende stand. I tillegg har selskapet også hatt besøk av mange nordmenn på verdens største industrimesse. Da det ble besluttet å utsette kjempe arrangementet kastet Phoenix seg rundt og lanserte Dialog Days.

les mer...
Krohne PR 4512 crop

Få tilgang til alle prosessdataene dine via Bluetooth – nyhet fra PR electronics

Aktiver Bluetooth-kommunikasjon og datalogging på alle PR 4000- og PR 9000-enhetene fra krohne Instrumentation. Monter 4512 i fronten av transmitterne fra PR-elektronikk, og installer PPS-appen på smartenheten din (iOS og Android). Dette muliggjør direkte overvåking av prosessdataene dine, data- og hendelseslogging og enkel programmering av enheten.

les mer...
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Det har vært inspirerende og lærerikt å jobbe så tett med FFI

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

les mer...