Mettler-app-crop

Konvertere mellom konsentrasjon og konduktivite

METTLER TOLEDO lanserer for konvertering av konduktivitet

METTLER TOLEDO Process Analytics har kunngjort at de har lansert en smarttelefon-/nettbrettapp som konverterer konduktivitetsavlesninger til konsentrasjonsnivå og omvendt. 

Den nye gratis mobilappen lar teknikere og instrumentansvarlige konvertere mellom konsentrasjon og konduktivitet. Den kan fås fra App Store, Google Play og MT.com

Et av de viktigste bruksområder for måling av elektrolytisk konduktivitet i prosessanalytisk kjemi er analyse av løsningsstyrke i konsentrasjonskontroll eller -overvåking. Prinsippet i denne analytiske metoden er basert på at rene salter og syrer viser meget særpregede elektrolytiske konduktivitets-adferdsmønstre ved forskjellige konsen-trasjonsnivåer i vannholdige løsninger. 

De kjemiske løsningenes karakteristiske konduktivitetskurver er ofte vanskelig å finne, da litteratur om emnet er begrenset og data ikke spesielt utbredt. Med CONDverter-appen har METTLER TOLEDO Process Analytics laget et enkelt og gratis referanseverktøy, som lar brukeren velge fra en liste over mye brukte industrikjemikalier og angi en konsentrasjonsverdi. CONDverter beregner og viser den tilsvarende konduktivitetsverdien, i et utvalg forskjellige måleenheter. Verktøyet fungerer også andre veien, ved å beregne konsentrasjonen etter at du har angitt en konduktivitetsverdi. 

«Det overrasket meg at ingen har gjort dette før», sier Eric Chan, produktsjef for konduktivitet hos METTLER TOLEDO Process Analytics. «Man trenger ofte å konvertere mellom konsentrasjon og konduktivitet, så et praktisk verktøy på mobilen gjør livet mye enklere.» 

CONDverter-appen er tilgjengelig fra App Store og Google Play-butikken.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...