NORD-intralogistics crop

NORDs frekvensomformere kan styre utgangshastigheten

LogiDrive-løsningene for intralogistikk kombinerer energibesparelser og reduksjon av antall varianter

Store intralogistikkprosjekter på flyplasser, pakkesentraler, høylagre og andre lageranlegg må oppfylle flere ulike og ofte motstridende krav. Med LogiDrive-konseptet for drivteknologi har NORD DRIVESYSTEMS tatt en omfattende tilnærming til total eierkostnad som kombinerer energibesparelser og reduksjon av antall varianter med optimale systemløsninger for intralogistikk.

Transportbåndene på flyplasser, lagre og pakkesentre er ofte utviklet for den forventede maksbelastningen og med tilsvarende sikkerhetsfaktorer. Dette fører ofte til drev som er overdimensjonerte for applikasjonen. I den daglige driften vil disse systemene nemlig ikke nærme seg maksbelastning med mer enn en liten andel av gjenstandene som fraktes. Dermed opererer drevene stort sett i det ineffektive delbelastningsområdet. Med LogiDrive-konseptet har NORD funnet en løsning på denne trenden, med en spesifikk reduksjon i antall varianter ved hjelp av moderne synkronmotorer. Sammenlignet med konvensjonell asynkron-teknologi har disse motorene lavere energiforbruk i delbelastnings- og delhastighetsområdene. Derfor er de mer energieffektive ved slik drift – samtidig som ytelsen holdes oppe – selv ved overdimensjonering via en reduksjon i antall varianter. Dette fører til at eierkostnaden (TCO) går ned.

Fire av fem drivvarianter blir overflødige
NORDs frekvensomformere kan styre utgangshastigheten via et frekvensområde på 25–100 Hz. Takket være den høye overbelastningskapasiteten har moderne synkronmotorer én enkelt motortype, i stedet for ulike motorstørrelser. Motoren styres av omformeren med ulike frekvenser som avhenger av ytelsesbehovet. For eksempel: I et NORD-prosjekt for bagasjetransport på en flyplass med 700 drivenheter kan antallet varianter reduseres med ca. 80 %. Åtte varianter av de 11 brukte drivkonfigurasjonene relatert til en standard systemløsning, nemlig NORD LogiDrive. Standardløsningen er testet og kan trygt brukes.

Standardisering gir kostnadsreduksjon
LogiDrive-systemene fra NORD har svært høy ytelse, er ekstremt enkle å vedlikeholde og montere på grunn av plug-and-play-teknologien, og gir en betydelig reduksjon i behovet for reservedeler. Hele konseptet er utviklet for enkel planlegging og idriftsetting. De standardiserte girmotorvariantene er spesialutviklet for intralogistikk, pakkelogistikk og flyplassteknologi, og de er spesielt godt egnet til å redusere antall varianter. Den kompakte utformingen sparer plass, og det lette aluminiumshuset betyr at vekten er opptil 25 % lavere. LogiDrive-drivenhetene består av IE4-synkronmotorer med nominelle effekter på opptil 5,5 kW, et totrinns vinkelgir og en NORDAC LINK-frekvensomformer som monteres i nærheten av motoren. Med motorytelse i IE4-klassen og systemytelse i klasse IES2 oppnår drivenhetene utmerket

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...