NORD-intralogistics crop

NORDs frekvensomformere kan styre utgangshastigheten

LogiDrive-løsningene for intralogistikk kombinerer energibesparelser og reduksjon av antall varianter

Store intralogistikkprosjekter på flyplasser, pakkesentraler, høylagre og andre lageranlegg må oppfylle flere ulike og ofte motstridende krav. Med LogiDrive-konseptet for drivteknologi har NORD DRIVESYSTEMS tatt en omfattende tilnærming til total eierkostnad som kombinerer energibesparelser og reduksjon av antall varianter med optimale systemløsninger for intralogistikk.

Transportbåndene på flyplasser, lagre og pakkesentre er ofte utviklet for den forventede maksbelastningen og med tilsvarende sikkerhetsfaktorer. Dette fører ofte til drev som er overdimensjonerte for applikasjonen. I den daglige driften vil disse systemene nemlig ikke nærme seg maksbelastning med mer enn en liten andel av gjenstandene som fraktes. Dermed opererer drevene stort sett i det ineffektive delbelastningsområdet. Med LogiDrive-konseptet har NORD funnet en løsning på denne trenden, med en spesifikk reduksjon i antall varianter ved hjelp av moderne synkronmotorer. Sammenlignet med konvensjonell asynkron-teknologi har disse motorene lavere energiforbruk i delbelastnings- og delhastighetsområdene. Derfor er de mer energieffektive ved slik drift – samtidig som ytelsen holdes oppe – selv ved overdimensjonering via en reduksjon i antall varianter. Dette fører til at eierkostnaden (TCO) går ned.

Fire av fem drivvarianter blir overflødige
NORDs frekvensomformere kan styre utgangshastigheten via et frekvensområde på 25–100 Hz. Takket være den høye overbelastningskapasiteten har moderne synkronmotorer én enkelt motortype, i stedet for ulike motorstørrelser. Motoren styres av omformeren med ulike frekvenser som avhenger av ytelsesbehovet. For eksempel: I et NORD-prosjekt for bagasjetransport på en flyplass med 700 drivenheter kan antallet varianter reduseres med ca. 80 %. Åtte varianter av de 11 brukte drivkonfigurasjonene relatert til en standard systemløsning, nemlig NORD LogiDrive. Standardløsningen er testet og kan trygt brukes.

Standardisering gir kostnadsreduksjon
LogiDrive-systemene fra NORD har svært høy ytelse, er ekstremt enkle å vedlikeholde og montere på grunn av plug-and-play-teknologien, og gir en betydelig reduksjon i behovet for reservedeler. Hele konseptet er utviklet for enkel planlegging og idriftsetting. De standardiserte girmotorvariantene er spesialutviklet for intralogistikk, pakkelogistikk og flyplassteknologi, og de er spesielt godt egnet til å redusere antall varianter. Den kompakte utformingen sparer plass, og det lette aluminiumshuset betyr at vekten er opptil 25 % lavere. LogiDrive-drivenhetene består av IE4-synkronmotorer med nominelle effekter på opptil 5,5 kW, et totrinns vinkelgir og en NORDAC LINK-frekvensomformer som monteres i nærheten av motoren. Med motorytelse i IE4-klassen og systemytelse i klasse IES2 oppnår drivenhetene utmerket

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.