EH_Engineers_Choice crop

Unngår menneskelige feil og forbedrer prosessikkerheten og produktiviteten

Lesernes pris går til differansetrykkgiver

Deltabar PMD75B vinner pris under 2022 Engineers’ Choice Awards. I forbindelse med 2022 Engineers’ Choice Awards har leserne av det amerikanske industrimagasinet Control Engineering gitt differansetrykkgiveren Deltabar PMD75 fra Endress+Hauser en hederlig omtale i kategorien test og måling. Abonnentene lot seg imponere av instrumentets intelligente funksjoner, som kombinerer sikkerhet og produktivitet for å bygge en bro over til Industry 4.0 .

Trykk er en sentral måleparameter for å sikre kvaliteten på kjemiske reaksjonsprosesser. Innen kjemisk industri, olje- og gassindustrien og kraftverksindustrien er trykket i beholdere og rør også en viktig faktor for sikkerheten. Siden potensialet til Industry 4.0 ikke kan utnyttes fullt ut før sikkerheten er garantert, skaper dette ytterligere etterspørsel etter tester.

Sensorer er av sentral betydning her fordi de på en pålitelig måte skal kunne fange opp og koble prosessdata og videresende dem til høyere nivåer, en viktig faktor for forbedret og effektiv prosesskontroll.

PMD75B differansetrykkgiver tilhører den nye generasjonen Deltabar-instrumenter. PMD75B har robust design og kan betjenes med Endress+Hauser SmartBlue-appen via en sikker Bluetooth-tilkobling.

Denne muligheten er særlig nyttig når instrumentet er installert i vanskelig tilgjengelige områder av anlegget. Heartbeat-teknologi har verifiserings- og overvåkningsfunksjoner for å oppdage prosessuregelmessigheter som tette impulslinjer. Den smarte sikkerhetstilnærmingen unngår menneskelige feil og forbedrer prosessikkerheten og produktiviteten.

Engineers’ Choice Award

De årlige prisutdelingen Engineers' Choice Awards, som arrangeres av det amerikanske industrimagasinet Control Engineering, fremhever noen av de beste nye styrings-, instrumenterings- og automasjonsproduktene i 19 kategorier valgt av magasinets papir- og nettabonnenter. Abonnentene blir bedt om å velge produkter utfra evalueringskriterier som teknologisk fremskritt, service til industrien og markedsbetydning.

 

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.