KUKA palletering crop

En av de aller raskeste palleteringsrobotene på markedet

KUKA tar et nytt skritt innen palletering

– roboten Quantec PA-2 skaper flere nye muligheter. Raskere, med oppgraderte vektklasser og med hygieniske oljer som tilvalg – nå er KUKAs nye palleteringsrobot på plass i sortimentet. – Den utgjør en skikkelig facelift fra den tidligere modellen (Quantec PA), men uten at vi øker prisen, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

En annen fordel med den oppgraderte palleteringsroboten Quantec PA-2 er at den fungerer sammen med KUKAs nye styresystem KRC5, noe som betyr at den er garantert reservedeler for fremtiden. – Dette er også en av de aller raskeste palleteringsrobotene på markedet, sier Micael Amandusson.

Lavere energiforbruk
I tillegg er den energioptimert, en egenskap som gjelder generelt for KUKAs roboter.
I de siste ti årene har selskapet klart å senke energiforbruket i Quantec-serien med 40 prosent, noe som gir sluttkundene økt konkurransekraft.
– Konkurransekraft er noe vi i stadig større grad setter fokus på, fordi det blir viktigere og viktigere for dem som kjøper produktene våre. Ser du på en livsløpskostnad (TCO – Total Cost of Ownership) over 14 år, som er et vanlig tidsperspektiv for et eierskap på roboter, utgjør energiforbruket hele 30 prosent av kostnaden.
Det er en stor fordel at Quantec PA-2 også er å få med hygieniske oljer (Quantec PA-2 HO).
Næringsmiddelhåndtering er et område KUKA satser på, og skal en robot kunne brukes i dette segmentet, er hygieniske oljer et krav.

Enkel programmering
Roboten kan programmeres med KUKA.PalletTech, en programvare som er svært enkel å bruke, og som ikke krever forkunnskaper i robotprogrammering. Med KUKA.PalletTech er det mulig å skape avanserte og konkurransedyktige palleteringer, uten at det er vanskeligere enn å håndtere en vanlig PC – en slags automatisering av automatiseringen, ifølge Micael Amandusson.
– Kombinasjonen gjør at vi kan tilby en palleteringsprosess i verdensklasse, sier han.

KUKA.PalletTech håndterer alle eksisterende kombinasjoner for palletering:
• Single pick og single place.
• Single pick og multi place.
• Multi pick og multi place
Gripeverktøyet kan definere opptil 32 forskjellige soner, bruke 8 forskjellige innmatingsstasjoner og opptil 21 forskjellige utmatingsstasjoner. Når det gjelder antall ulike laster, paller og mellomlegg den kan håndtere, går grensen ved 999.

Fem aksler i stedet for fire
Også når det gjelder vektklassene – 140, 180 og 240 kilo – er Quantec PA-2 en oppgradering i forhold til sin forgjenger, som nå fases ut av sortimentet.
Til forskjell fra andre palleteringsroboter på markedet mangler Quantec PA-2 dessuten parallellstag og har fem aksler i stedet for fire, som ellers er vanlig. Løsningen gjør roboten mindre følsom for kollisjoner med annet utstyr, noe som gir mindre sårbarhet og høyere driftssikkerhet.
– Parallellstag har en tendens til å bøye seg ved kollisjoner, noe som krever at deler byttes ut. Quantec PA-2 trenger bare en enkel omkalibrering hvis ulykken skulle være ute og den kommer ut av posisjon, sier Micael Amandusson.

Om KUKA Nordic Norway
KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 2,6 milliarder euro og omkring 14 000 ansatte.
Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer, e -handel / detaljhandel og medisinske systemer.
Selskapet har hovedkontor i Augsburg, Tyskland.

 

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...