KUKA palletering crop

En av de aller raskeste palleteringsrobotene på markedet

KUKA tar et nytt skritt innen palletering

– roboten Quantec PA-2 skaper flere nye muligheter. Raskere, med oppgraderte vektklasser og med hygieniske oljer som tilvalg – nå er KUKAs nye palleteringsrobot på plass i sortimentet. – Den utgjør en skikkelig facelift fra den tidligere modellen (Quantec PA), men uten at vi øker prisen, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

En annen fordel med den oppgraderte palleteringsroboten Quantec PA-2 er at den fungerer sammen med KUKAs nye styresystem KRC5, noe som betyr at den er garantert reservedeler for fremtiden. – Dette er også en av de aller raskeste palleteringsrobotene på markedet, sier Micael Amandusson.

Lavere energiforbruk
I tillegg er den energioptimert, en egenskap som gjelder generelt for KUKAs roboter.
I de siste ti årene har selskapet klart å senke energiforbruket i Quantec-serien med 40 prosent, noe som gir sluttkundene økt konkurransekraft.
– Konkurransekraft er noe vi i stadig større grad setter fokus på, fordi det blir viktigere og viktigere for dem som kjøper produktene våre. Ser du på en livsløpskostnad (TCO – Total Cost of Ownership) over 14 år, som er et vanlig tidsperspektiv for et eierskap på roboter, utgjør energiforbruket hele 30 prosent av kostnaden.
Det er en stor fordel at Quantec PA-2 også er å få med hygieniske oljer (Quantec PA-2 HO).
Næringsmiddelhåndtering er et område KUKA satser på, og skal en robot kunne brukes i dette segmentet, er hygieniske oljer et krav.

Enkel programmering
Roboten kan programmeres med KUKA.PalletTech, en programvare som er svært enkel å bruke, og som ikke krever forkunnskaper i robotprogrammering. Med KUKA.PalletTech er det mulig å skape avanserte og konkurransedyktige palleteringer, uten at det er vanskeligere enn å håndtere en vanlig PC – en slags automatisering av automatiseringen, ifølge Micael Amandusson.
– Kombinasjonen gjør at vi kan tilby en palleteringsprosess i verdensklasse, sier han.

KUKA.PalletTech håndterer alle eksisterende kombinasjoner for palletering:
• Single pick og single place.
• Single pick og multi place.
• Multi pick og multi place
Gripeverktøyet kan definere opptil 32 forskjellige soner, bruke 8 forskjellige innmatingsstasjoner og opptil 21 forskjellige utmatingsstasjoner. Når det gjelder antall ulike laster, paller og mellomlegg den kan håndtere, går grensen ved 999.

Fem aksler i stedet for fire
Også når det gjelder vektklassene – 140, 180 og 240 kilo – er Quantec PA-2 en oppgradering i forhold til sin forgjenger, som nå fases ut av sortimentet.
Til forskjell fra andre palleteringsroboter på markedet mangler Quantec PA-2 dessuten parallellstag og har fem aksler i stedet for fire, som ellers er vanlig. Løsningen gjør roboten mindre følsom for kollisjoner med annet utstyr, noe som gir mindre sårbarhet og høyere driftssikkerhet.
– Parallellstag har en tendens til å bøye seg ved kollisjoner, noe som krever at deler byttes ut. Quantec PA-2 trenger bare en enkel omkalibrering hvis ulykken skulle være ute og den kommer ut av posisjon, sier Micael Amandusson.

Om KUKA Nordic Norway
KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 2,6 milliarder euro og omkring 14 000 ansatte.
Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer, e -handel / detaljhandel og medisinske systemer.
Selskapet har hovedkontor i Augsburg, Tyskland.

 

Elteco nye crop

Personalnytt fra Elteco

Fra venstre; Inge Fuglset, Kristin Kraby Skjøldt og Vibeke Lundsholt Bjerke

Som alle andre firmaer og privatpersoner har vi i Elteco vært igjennom to svært spesielle år i 2020 og 2021. Koronapandemien har preget hele samfunnet. Den har gjort at vi har måttet ta mange grep og få til kreative løsninger for å etterkomme smittevernregler, samtidig som bedriften skal drives mest mulig normalt. 

 

les mer...
Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

les mer...
Goodtech Bekas crop

Bergen Elektrokompetanse AS overtar Goodtech sitt tavleverksted på Os

Viderefører de gode tradisjonene tavlevirksomheten har bygget opp

Goodtech har signert en avtale med Bergen Elektrokompetanse AS (BEKAS) om å overta tavlevirksomhet på Os fra 31.1.2022. Transaksjonen er i tråd med selskapets strategiske handlingsplan, hvor selskapet skal fokusere og styrke Goodtech innen kjernevirksomheten robotikk, automasjon og digitalisering.

les mer...
AVEVA_photo_Control-Room_crop

Wonderware Scandinavia bytter navn til AVEVA Select Scandinavia

Vil øke verdien AVEVA Select Scandinavia gir til sine kunder

Samtidig utvides samarbeide med AVEVA. Etter 20 år under navnet Wonderware Scandinavia, starter nå et nytt kapittel som AVEVA Select Scandinavia. Alliansen med AVEVA er nok en bekreftelse på selskapenes solide og langvarige samarbeid. Som AVEVA Select-partner kan Wonderware Scandinavia levere hele AVEVAs produktportefølje av ledende industrielle programvareløsninger for økt bærekraft og lønnsomhet. 

les mer...