Kuka PickControl 1 crop

Robotene analyserer hvert produkt ved hjelp av et kamera

KUKA.PickControl synkroniserer roboter som jobber sammen

En typisk anvendelse er samlebånd der produktene dukker opp i stor hastighet og hulter til bulter. Herfra skal de plukkes og legges i esker eller på annen måte ordnes. – Løsningen har mange bruksområder i et stort antall industrisektorer. Ett eksempel er næringsmiddelindustrien, sier Joacim Lorentsson.

Det kan for eksempel være småkaker som kommer på samlebåndet og skal plukkes og legges i pakker med riktig side opp.  – Men det kan være hva som helst som skal plukkes og ordnes. Skruer og muttere som skal legges i riktig kartong, eller forskjellige plastdeler som skal sorteres i perfekt rekkefølge, sier Joacim Lorentsson. Robotene analyserer hvert produkt ved hjelp av et kamera og kan lynraskt bestemme hvordan hver enhet må snus for å havne riktig. Hvis den første roboten ikke rekker å snu en enhet, tar den neste over og legger den slik den skal. 

Med programvarepakken KUKA.PickControl blir det lett å avgjøre hvordan robotene skal opptre. – En annen fordel med programvaren er at man kan planlegge og simulere alt robotene skal gjøre, på dataskjermen på forhånd. Og du kan programmere en lang rekke arbeidsoppgaver og raskt veksle mellom dem, sier Joacim Lorentsson.

Programmet genererer dessuten statistikk over robotenes arbeid, som deretter kan brukes til analyse og optimering av arbeidet. KUKAs programvare kan også kombineres med flere systemer for å behandle bilder, og den kan kobles sammen med 3D-systemer og ulike spesialløsninger. – Med KUKA.PickControl kan vi nå tilby kundene en svært smidig og effektiv løsning, sier Joacim Lorentsson.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.