KUKA_Smart Industri_2022 crop

Har en rekke ulike løsninger for industri 4.0 og virtuell idriftsetting

KUKA Nordic fokuserer på programvare og More Than Robots under Smart Industri i Lillestrøm

23. mai starter Smart Industri på Lillestrøm i Oslo og KUKA er på stedet. I tillegg til robotnyheter, fokuserer selskapets stand på programvare for simulering og løsninger for industri 4.0. – Vi har flere smarte programvare og tjenester som gjør arbeidet mye enklere for systemintegratorer og sluttkunder, sier Frode Grimsbø, salgssjef i KUKA Nordic Norway.

KUKA vil blant annet vise frem samarbeidsroboten LBR iisy, som er demonstrert i standen. En robot som egner seg for håndtering – i næringsmiddelindustrien så vel som verkstedindustrien, med mer.
– Til den har vi et helt nytt operativsystem, iiQKA, som krever betydelig lavere forkunnskaper sammenlignet med tidligere versjoner, sier Frode Grimsbø.
– Klar til bruk direkte fra papp!
Hovedtemaet under KUKAs deltagelse på Smart Industri-messen er imidlertid det de kaller More Than Robots – selskapet er dyktige på å utvikle smart programvare som gjør tilbudet betydelig større enn bare robotene i seg selv.

Fabrikkgodkjenning I laptop
KUKA har en rekke ulike løsninger for industri 4.0 og virtuell idriftsetting. Operativsystemene gir full kontroll over robotenes ytelse, med ulike måleverdier samt overvåking av vedlikeholdssykluser med mer.


Et annet eksempel er simuleringsprogrammet KUKA.Sim
Med den kan en systemintegrator bygge opp hele produksjonslinjer direkte i en standard bærbar PC – med spesifikke roboter, transportbånd og alt annet utstyr som trengs. Applikasjonen kan deretter testes i datamaskinen, med full kontroll over viktige parametere.
– En systemintegrator kan i prinsippet få en fabrikkaksept før en enkelt robot kjøpes inn.
På Smart industri deltar også noen av KUKA Nordic sine systempartnere: Welmax AS, Intek Engineering AS, Viddal Automation, Amatec AS og Pioneer Robotics AS, og etter to år med Teams-møter gleder Frode Grimsbø seg til å være tilstede på messen i Lillestrøm.
– Det har vært en lang pause under pandemien. Det skal bli veldig hyggelig å møte kundene våre IRL igjen, sier Frode Grimsbø.

Om KUKA Nordic Norway
KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 3,3 milliarder euro og omkring 14 000 ansatte. Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer,
e-handel / detaljhandel og medisinske systemer. 

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...