KUKA lettvekt crop

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

I juli ble KUKA LBR belønt med den prestisjefylte IERA-prisen på International Symposium on Robotics i München. Juryen for IERA-prisen består av høyt rangerte internasjonale representanter innen industri og forskning. Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats. Den regnes for å være en av de viktigste internasjonale prisene når det gjelder roboter og automasjon.

KUKA LBR iiwa Med fikk juryens anerkjennelse takket være bredden av mulige applikasjoner når det gjelder bruk innen det medisinske feltet. Fremtidsmulighetene er store for lettvektsroboter som kan samhandle med pleiepersonell og medisinske spesialister på en rekke måter.

– Det stilles svært høye krav ved medisinske applikasjoner, og vi arbeider kontinuerlig med å leve opp til disse. Vår satsing innen området har pågått i mer enn ti år. IERA-prisen er en bekreftelse på at vi har satset riktig, og at vi er i forkant av utviklingen innen medisinsk teknologi. Vi er svært glade for utmerkelsen, sier Joacim Lorentsson, salgssjef ved KUKA Nordic AB.

KUKA LBR iiwa Med har både maskin- og programvare som er tilpasset kravene innen den medisinske teknologien. Andre egenskaper som gjør roboten særskilt egnet for bruk i helsevesenet, er responsive sensorer, intelligent sikkerhetsteknologi, et overflatelag som er optimert i henhold til hygieniske krav, og betjening som er designet for å samhandle med mennesker.

– Våre roboter har den følsomheten som er nødvendig for å håndtere samspillet. De blir en forlengelse for både kropp og hjerne, sier Joacim Lorentsson.

KUKAs hovedkontor i Norden ligger strategisk plassert i Göteborg, der flere forskningsintensive selskaper innen medisin- og legemiddelbransjen driver virksomhet. Tidligere versjoner av KUKAs roboter har i flere år vært i tjeneste på et titalls sykehus i Norden, der de hovedsakelig benyttes innen røntgendiagnostikk

Et eksempel på en medisinsk sammenheng der lettvektsroboten KUKA LBR iiwa Med allerede er i bruk, er i et samarbeid med det danske medisintekniske selskapet Robert ApS. Det handler om en applikasjon kalt Robert – your personal friend – som brukes til rehabiliteringstrening av bein på sengeliggende pasienter.

– Dette er første gang i Norden at KUKA LBR iiwa Med har blitt sertifisert for bruk på sykehus, sier Joacim Lorentsson.

 

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...