KUKA

Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent

KUKA.AppTech gjør programmering både enklere og raskere

Rask og sikker programmering i kombinasjon med stor enkelhet – det er hva konseptet KUKA.AppTech handler om. – Det er en veldig praktisk løsning som tar robotprogrammeringen til et nytt og svært brukervennlig nivå, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

Det som gjør KUKA.AppTech spesiell, er en oppbygging i moduler. Programvaren bruker forhåndsdefinerte strukturer og sekvenser. Dette kan i korthet sammenlignes med tiden for 30 år siden, da hjemmedatamaskinene gikk fra å kreve en viss kunnskap i programspråk, til at Microsofts Windows-miljø og Apple-datamaskinene slo gjennom.

– Vi snakker om en sterk forenkling, der du ikke trenger eksamen fra en teknisk høyskole for å programmere. Også nybegynnere på roboter henger med, sier Micael Amandusson.

I drift på rekordtid

Men KUKA.AppTech gjør det ikke bare enklere. Den gjør det også raskere.

– Robotene er i drift på rekordtid. Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent.

En annen finesse er muligheten til å jobbe offline. Den som arbeider med roboten kan teste bevegelser og bygge opp sekvenser rett fra PC-en sin, uten engang å ha roboten tilgjengelig. 

KUKA.AppTech består som sagt av en rekke programmoduler, og disse inneholder funksjonalitet som normalt kreves av sluttbrukere i de fleste applikasjoner. Eksempler på dette er PLC-integrering, hjemkjøring etter kollisjon, automatisk forandring av lastdata, for å nevne noen.

Det smarte programmeringskonseptet utnytter kunnskap og erfaring som KUKA har bygd opp i løpet av årene, under utformingen av ulike industrielle anvendelser. Disse styringskonseptene er brukt til å skape modulene i programvaren.

Smart også for eksperter

Men en mer dreven robotprogrammerer trenger ikke å føle seg begrenset av de ferdige modulene.

– Bevegelsesrutinene og sekvensene kan bygges ut og programmeres for den som ønsker det, sier Micael Amandusson, som mener at KUKA.AppTech er mye mer enn en lettelse for nybegynnere.

– Programbiblioteket har mye å tilby for mer rutinerte programmerere. Det fungerer svært bra også for mer avanserte løsninger og gir en stor tidsbesparelse, sier han.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...