NORD-IE5plus-motor crop

Permanent magnet har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer

På SPS 2019 i Nürnberg presenterte NORD DRIVESYSTEMS en ny synkronmotor med betydelig høyere energieffektivitet (IE5+). Den nye motoren kan leveres uten vifte og med svært glatte overflater. Dette kan kombineres med overflatebehandlingen nsd tupH.

Motoren er derfor perfekt egnet til bruk i intralogistikk og applikasjoner som krever mulighet til høytrykksspyling. De nye IE5+-synkronmotorene egner seg til intralogistikk og applikasjoner som krever høytrykksspyling, som en systemløsning med girenheter og omformere fra NORD DRIVESYSTEMS.

Den energibesparende sistegenerasjons synkronmotoren med permanent magnet har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien. Den uventilerte og glatte motoren oppnår den høye ytelsen – som til tider er betydelig høyere enn ytelsesklasse IE5 – ved hjelp av et bredt dreiemomentområde, og er perfekt egnet til drift i delbelastningsområdet. Den kompakte IE5+-motoren har høy effekttetthet og bruker mindre plass, og vil i utgangspunktet lanseres i en størrelse for effektområdet 0,25–1,1 kW, med et konstant dreiemoment fra 1,6 til 4,8 Nm og hastigheter fra 0 til 2100 min-1. Motoren kan monteres direkte i samsvar med NEMA eller IEC. Motorkonseptet vil gradvis utvides med flere størrelser og effekter. Motoren er perfekt for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer, ettersom den er korrosjonsbestandig og rengjøringsvennlig. Overflatebehandlingen nsd tupH og beskyttelsesklassen IP69K er tilgjengelig som tilvalg, og det samme gjelder en integrert mekanisk brems. Integrert pulsgiver er en del av standardutstyret. Den nye IE5+-motoren kan kombineres med girenheter og drivelektronikk fra NORD som et modulsystem, og vil være tilgjengelig fra andre kvartal i 2020.

Korrosjonsbeskyttelse med overflatebehandling
Overflatebehandlingen nsd tupH fra NORD er en overlegen korrosjonsbeskyttelse for girenheter, glatte motorer, frekvensomformere og startmotorer i rengjøringsvennlige, formstøpte aluminiumshus. Drevene rengjøres enkelt og er i stor grad bestandig mot syrer og alkalier. Det er til og med mulig å bruke høytrykksspyler og aggressive rengjøringsmidler. De vifteløse, glatte motorene forhindrer spredning av bakterier og er svært stillegående.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...