Schneider modicon crop

Enklere vedlikehold igjennom hele maskinens livssyklus

Kompakte kontrollere for maskinautomasjon

Kontrollerne er en del av neste generasjon av MachineStruxure, Schneider Electrics tilbud innen fleksible og skalerbare kontrollere for maskinbyggere. Felles for både M221, M241 og M251 er at de nye sikkerhetssystem-modulene også kan bli lagt til via I / O utvidelse av bussen.

Modicon ™ M221, en ny kompakt kontrollenhet som gir en unik kombinasjon av ytelse, åpenhet og modularitet. Modicon M221 er laget for maskiner med kablet/fastkoblet kontrollarkitektur. I tillegg til standardformatet, er det også tilgjengelig i et kompakt bok-format. Modicon M221 er en av de raskest kontrollerne i sin klasse (200 ns ved instruksjon), noe som gjør den egnet for applikasjoner som vanligvis ikke er mulige i denne kategorien. Det integrerte Ethernet-grensesnittet gjør det mulig å fullt ut imøtekomme trenden mot å innlemme selv enkle programmer til moderne kommunikasjonsløsninger.

Modicon ™ M241, er en unik kontroller som setter en ny standard i sin klasse med en ytelse på 22 ns ved instruksjon, slik at det er mulig å levere konsekvent korte syklustider, selv i store kommunikasjonsoppgaver. Modicon M241 er utformet for CANopen kommunikasjon, og har i tillegg til feltbuss-forbindelse, et bredt utvalg av grensesnitt også i sin grunnleggende konfigurasjon. Disse inkluderer USB, Ethernet, to seriegrensesnitt, og en isntegrert webserver, f.eks for ekstern tilgang via mobile enheter. I / O-klemmen for Modicon M241 er utformet med 5,08 mm avstand, og terminalene kan forbindes ergonomisk ved å åpne et lite deksel på huset.

Modicon ™ M251 er spesielt designet for oppgaver der kontrolleren trenger å kommunisere både via Ethernet inne i maskinen og på nettverksnivå. Med to Ethernet-grensesnitt og en innebygd Ethernet-svitsj, kan den kommunisere i parallell gjennom to Ethernet-nettverk, og kan også fungere som en Ethernet-mester i en av dem. Som et alternativ til Ethernet-master-grensesnittet, er en versjon også tilgjengelig med CANopen master for maksimalt 63 slaver, med ellers identisk funksjonalitet. Alle versjonene inkluderer et USB-grensesnitt for programmering samt en webserver for integrering i moderne kommunikasjonsløsninger og ekstern tilgang, f.eks gjennom mobile enheter.

Reduserer tid og kostnader
- Med lanseringen av neste generasjon av MachineStruxure fortsetter vi å bidra til at maskinbyggere bygger raskere, tjener mer penger, og får et enklere vedlikehold igjennom hele maskinens livssyklus, sier Daniel da Silva, Produktsjef for Maskinløsninger i Schneider Electric Norge. - Vår nyeste løsning innen MachineStruxure er utviklet for å bidra til å redusere både tiden ut til markedet og automatiseringskostnader - viktige faktorer for å skille maskinbyggerne fra konkurrentene sine. Det nye tilbudet er en stor endring fra tidligere versjoner, og vil hjelpe dem fra design-og utviklingsfasene, og hele veien frem til implementering og vedlikehold av maskinenen.

Sikkerhetssystem-modulene kan bli lagt til via I/O utvidelse av bussen
Felles for både M221, M241 og M251 er at de nye sikkerhetssystem-modulene også kan bli lagt til via I / O utvidelse av bussen. Individuelle kontrollerkonfigurasjoner, inkludert sikkerhetsfunksjonen, kan lages ved hjelp av standard I / O-moduler og sikkerhetsreleer i ulike konfigurasjoner på samme utvidelse av bussen, uten behov for å installere ekstra, separate sikkerhetsreleer.

Kontrollerens data lagres på et SD-kort, noe som gjør dem enkle å transportere eller bytte ut. En annen funksjon er muligheten til å bruke en PC til å installere programmet og / eller fastvaredataene på kontrollerne selv når de er slått av, for eksempel mens de fortsatt er i emballasjen.

Ytterligere informasjon finnes på: http://www.schneider-electric.com/site/home/index.cfm/no/

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.