Schneider MTZ_04 crop

De digitale funksjonene bestykkes når bryteren bestilles.

Ivareta brukersikkerheten ved lysbue og gjeninnkobling med ny teknologi

NEK 400:2022 har satt fokus på farer forbundet med lysbue-feil i eltavler, med føringer for risikovurdering og kalkulasjon av hendelsesenergi. Hva slags tiltak anbefales for å ivareta installasjonssikkerheten bedre? Ultra-rask effektbryter og mulighet for fjernbetjening er eksempler på tiltak for å imøtekomme de nye kravene og dermed ivareta sikkerheten i installasjonen.

Effektbryter med nye digitale moduler

- Vi anbefaler å velge en effektbryter som MasterPact MTZ, som i tillegg til de tradisjonelle vernfunksjonene for overstrøm og jordfeil, byr på digitale funksjoner som blant annet ivaretar sikkerheten for personell i servicesituasjoner, sier Torgeir Andersen, Channel Manager for tavlebyggere i Schneider Electric.

De nye digitale funksjonene i MTZ effektbryterne er følgende:

  • ERMS - Energy Reduction Maintenance Settings (servicetrippsetting/energireduksjon for Micrologic X)
  • Reduserer lysbue-energi med 3 ggr i snitt og bidrar dermed til økt sikkerhet samt redusert risiko for servicepersonell under vedlikehold.
    Betjeningsassistent

Denne funksjonen har som formål å bistå den som skal betjene Masterpact bryteren for å gjeninnkoble den, enten trinn for trinn veiledning for manuell innkobling, eller ved hjelp av blåtann-kommunikasjon som gjør at bryteren kan betjenes på avstand.


Gjeninnkoblingsassistent
Denne funksjonen har som formål å hjelpe elektropersonell til å gjenopprette strømtilførselen snarest mulig ved utkobling.
Enkelt brukergrensesnitt på MTZ mobilapp. Uthenting av data om hendelsen med NFC-kommunikasjon. «Step by step» veiledning for å gjenopprette strømtilførselen.

- De digitale funksjonene (digitale moduler) bestykkes når bryteren bestilles. Alternativt kan de bestilles separat i etterkant for opplasting i vernet på eksisterende brytere. Dette kan gjøres når som helst, også under drift og uten strømbrudd, hvilket gir meget stor grad av fleksibilitet og driftssikkerhet, avslutter Andersen.

Les mer om MasterPcT MTZ her.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...