Krohne H250M40 crop

Sikrer også målenøyaktighet og levetid for VA mengdemålere

Intelligente algoritmer øker brukssikkerheten til Krohne sine VA (Variable Area) mengdemålere

For å øke applikasjonssikkerheten er utvidet applikasjonsdiagnostikk nå tilgjengelig for flowmeteret H250 M40 (VA-meter) som tillegg til øvrig diagnostikk på den elektronisk signalenhet ESK4A. De nye funksjonene implementeres via intelligente programvarealgoritmer for analyse av signalet mellom flottør magnetfeltsensorene.

  • Utvidelse av NAMUR NE107 enhetsdiagnostikk til å omfatte spesifikk applikasjonsdiagnostikk
  • Påviser flottørblokkeringer, pulseringer og eventuell feilinstallasjon etter vedlikehold

Den eksisterende NAMUR NE107 enhetsdiagnosen utvides således til å omfatte VA-spesifikk applikasjonsdiagnostikk. Instrumentet kan nå for eksempel oppdage blokkeringer av flottøren forårsaket av urenheter i mediet eller ved kraftige, gjentatte trykkstøt. Pulseringer i væskemåling med positive forskyvningspumper eller kompresjonssvingninger ved gassmålinger blir også påvist. Det vil også komme en melding hvis flottøren er installert opp ned i målekeglen eller mangler helt etter vedlikehold eller rengjøring. Graden av signalering for de individuelle diagnosefunksjonene kan konfigureres i henhold til NAMUR NE107: Dvs fra "kun informasjon" til "vedlikehold kreves" eller "utenfor spesifikasjonen" til "feilet" med aktivering av feilsignalet på mA utgangssignalet.

De nye funksjonene øker ikke bare applikasjonens pålitlighet, men sikrer også målenøyaktighet og levetid for VA mengdemålere ved at man kan iverksette riktige korrigerende tiltak. Eksisterende enheter kan oppgraderes ved at signalmodul ESK4A byttes ut, noe som kan gjøres i felt uten at instrumentet må tas ut av prosesslinjen.

Om KROHNE:

KROHNE er en komplett leverandør av måletekniske løsninger for mengde, trykk, temperatur, nivå og analyse. Grunnlagt i 1921 med produksjon av VA metere. Hovedkontor i Duisburg, Tyskland og representert på alle kontinenter med omlag 3700 ansatte. Fra vårt kontor i Moss utføres salg, teknisk support, landsdekkende service, lokalt varelager, kurs og opplæring. KROHNE står for innovasjon og høy kvalitet og er blant de ledende innen industriell måleteknologi. Les mer om H250 M40 her:

https://krohne.com/en/products/flow-measurement/flowmeters/variable-area-flowmeters/h250-m40/

Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...