Rittal next crop

Det handler om standardisering

Integrerte løsninger gir kunden tidsbesparelser

Rittal har sammen med sine søsterselskaper Cideon, Eplan og Kiesling, etablert effektive løsninger for integrerte verdikjeder innen automatisering og industrielle løsninger. Dette effektiviserer prosessen fra design til ferdigbygde el- og automasjonsskap.

Fokus i Hannover var på end-to-end engineeringsverktøy, standaridserte systemer og automatiserte produksjonsmaskiner. Med sin omfattende portefølje av IT-infrastruktur, presenterte Rittal også løsninger for den økende integrasjonen av IT-teknologi i industrien – fra standard IT-rack til det standardiserte datasenteret Rimatrix S.

Industriens neste steg

I Tyskland handler det mye om Industry 4.0, det er steget industrien vil ta for ytterligere å effektivisere sine prosesser. Vi ser at integrering er nøkkelen, og det er det Rittal konsentrerer seg om. Det handler om standardisering og omfattende produktdatamodeller, datalagring, datakompatible verktøy, integrerte prosesser på tvers av designarbeidet samt nye automatisert maskinteknologi og prosesser.

Fra design til hulltagning under ett

Eksempel på hvordan dette fungerer ble demonstrert med en konstruksjon utført i programvaren Eplan Electric P8 och Eplan Pro Panel, med tilleggsberegninger i programvaren Rittal Therm og Rittal Power Engineering. Informasjonen/dataene ble brukt til montasjetegninger til montasjeplaten som også kan overføres til robot, samt for å optimalisere skap som også kan bearbeide hulltagning automatisk i maskiner fra Kiesling. Tidsbesparelsen fra start til mål var så høyt som 50 prosent.

Nytt skapsystem

Rittal presenterte også sitt nye komponentbibliotek RICAD 3D for en komplett tegningsoversikt. Et annet høydepunkt var Rittals presentasjon av sitt montasjeeffektive SE 8 systemskap, nå som NEMA 4/4x versjon, samt en videreutvikling av PC-skapsystemet. Med en ny TS isolator dørlukker, sikrer Rittal også enklere installasjon av skap med brytere for det nordamerikanske markedet.

Komplett datasenter

Systemleverandøren presenterte seg også innen IT-infrastruktur me pre-konfigurerte løsninger til TS IT-rack for Nettverks- og serverapplikasjoner, et Micro Data Centre, samt det standardiserte og komplette datasenter RiMatrix S, det første i sitt slag.

Datasenter er normalt individuelt designet. Rittal har utviklet et datasenter som inneholder alle funksjonene som et mellomstort datasenter trenger. En komplett og klar løsning (plug & play), som kan bestilles gjennom et enkelt artikkelnummer.

For ytterligere informasjon se: www.rittal.no

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.