Instrumentering 1 crop

Nå må denne grenseutviskende virksomheten omfatte flere fagdisipliner

Instrumentering – Industri 4.0 – vedlikehold

Digitaliseringen griper inn i alle deler av en industriell produksjonsprosess. Instrumentering blir mer og mer sentralt i morgendagens produksjonsløsninger. Jo bedre analyseverktøy vi får, dess viktigere blir det at målingene gir korrekt informasjon. Skal systemene evne å måle riktig for flere disipliner, må fagmiljøer samarbeide tettere.

Industrien har lenge snakket og også delvis fått til samarbeid over disiplingrensene mellom elektro og automatisering. Nå må denne grenseutviskende virksomheten omfatte flere fagdisipliner. Et fagfelt som er helt avgjørende for å få høy oppetid i produksjonen er vedlikehold. Nye løsninger gir denne industrielle aktiviteten helt nye muligheter til å forutsi hvorledes utstyrs helsetilstand vil utvikle seg. Teknologien kalles prediktivt vedlikehold, og krever god instrumentering av produksjonsutstyret.

Mye å hente på riktig vedlikehold

Alle analyser som er utført av anerkjente internasjonale konsulentselskaper viser kostnadsbesparelser ved god utnyttelse av digitaliseringsløsninger. – Men bedriftene må være oppmerksom på at det kreves topp kompetanse og rett erfaring for å gi gode råd, sier Per Schjølberg til AMNYTT. Schjølberg er instituttbestyrer ved Institutt for maskinteknikk og produksjon og en pådriver for digitalisering innen vedlikehold.

Hele artikkelen kan leses her.

Emerson IKM crop

Emerson inngår rammeavtale med IKM Instrutek

I hovedsak nivåbrytere spesielt tilpasset maritime applikasjone

Emerson Automation Solutions inngår rammeavtale med IKM Instrutek for levering av Mobrey Nivåbrytere. IKM blir med dette Emerson sin hovedkanal for Mobrey produkter i Norge.

les mer...
West Mira Siemens batteri crop

Verdens første batteriborerigg – ny trend i riggmarkedet

Reduserer drivstofforbruk, CO2-utslipp og NOx-utslipp betydelig

Batterier tas i bruk i stadig nye markeder. De seneste årene har for eksempel markedet for batteridrevne bilferger i Norge nærmest eksplodert. Totalt skal 72 riksvegferger få elektrisk fremdrift. Nå skal imidlertid batterier også tas i bruk offshore på rigger.

les mer...
sagPA230294.ORF

Ny leder i SMC Automation AS

Har mange års erfaring med å lede bedrifter fra flere bransjer

Stig A Grani har siden 1. oktober 2018 vært ansatt i stillingen som Country Manager i SMC Automation AS. Den nye sjefens første mål er å styrke salgs og markedsaktivitetene, slik at SMC sine løsninger og produkter skaper enda flere fornøyde kunder i det norske markedet.

les mer...
96385_2000

Effektiv lasermerker

Merkingen foretas ved hjelp av gravering, karbonisering eller herding

Lasermerker Topmark NEO fra Phoenix Contact definerer lasermerking på nytt: Med kompakte utvendige mål og enkel betjening via det integrerte fargeberøringsdisplayet genererer den industrielle merker i høy kvalitet.

les mer...