EH_hydrogen crop

Grønt hydrogen anses som en av nøklene til dekarbonisering i mange sektorer

Innsats for en bærekraftig fremtid

Endress+Hauser blir med i European Clean Hydrogen Alliance. Ved å bli med i European Clean Hydrogen Alliance støtter Endress+Hauser utviklingen av en ren og konkurransedyktig hydrogenindustri i Europa. Målet er å oppnå CO2-nøytralitet i prosessindustrien innen midten av århundret ved å introdusere hydrogenteknologi. 

I samarbeid med andre industripartnere ønsker Endress+Hauser å støtte innsatsen for en bærekraftig fremtid.

Grønt hydrogen anses som en av nøklene til dekarbonisering i mange sektorer og et kjerneelement i energiovergangen. European Clean Hydrogen Alliance vil spille en viktig rolle i implementeringen av EUs hydrogenstrategi. “Med medlemskapet ønsker vi å støtte initiativer som tar sikte på dekarbonisering, og å oppnå klimamål for å gi et aktivt bidrag til en bærekraftig fremtid”, sa Paul Borggreve, markedsdirektør i Endress+Hauser Group.

Verdifullt bidrag til bærekraftig utvikling

Alliansen, et initiativ fra EU-kommisjonen, bringer sammen aktører fra industri, vitenskap, myndigheter og privat sektor for å mobilisere ressurser og utvikle en investeringsagenda som fremmer produksjon og anvendelse av fornybart hydrogen og skaper en konkret fremdriftslinje for prosjektet, og dermed danner grunnlag for et bærekraftig og konkurransedyktig hydrogenøkosystem i EU.

Hydrogen, det mest praktiske alternativet til fossilt brensel, har potensialet til å muliggjøre overgangen til en CO2-nøytral fremtid i en rekke sektorer. Dette inkluderer olje og gass- og kjemiindustrien samt produksjon av stål og sement, hvor det er spesielt vanskelig å unngå utslipp. “Grønt hydrogen er en nøkkelkomponent i energiomstillingen,” sier Jens Hundrieser, regionssjef for energi- og metallindustrien i Europa.

Omfattende portefølje for hydrogenapplikasjoner

Endress+Hauser har allerede en bred portefølje produkter for kritiske prosessmålepunkter i produksjon, lagring og anvendelse av hydrogen. Disse inkluderer laserbaserte gassanalysatorer for å bestemme gasskvalitet, mengdemålingsløsninger og nivåmålinger i tanker med flytende hydrogen.

Endress+Hauser-instrumenter oppfyller de høyeste sikkerhetsstandardene for prosess og miljø. Blant annet krever hydrogenapplikasjoner instrumenter som kan tåle høyt prosesstrykk på over 1000 bar, eller ekstreme temperaturer så lave som –253 grader Celsius. “European Clean Hydrogen Alliance gir oss muligheten til å lære sammen med partnerne våre og fortsette å forbedre porteføljen av produkter og løsninger for hydrogenindustrien,” sier Paul Borggreve.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.