HF incr encoder crop

Riktig antall pulser kan velges for hver applikasjon,

Inkrementell Enkoder med brukerdefinert puls antall

Turck, som i Norge representeres av HF Danyko AS, tilbyr nå inkrementell kontaktløs enkoder der pulsantall kan defineres av kunden. Ny inkrementell versjon av Turcks kontaktløs QR24 enkoder kan programmeres individuelt.

Det skjer ved hjelp av programvare eller teach-adapter.

Brukeren angir antall pulser per omdreining til mellom 1 og 5000 via PACTware parametrisering programvare. Som før, kan enkoderen også læres til en av de ni mest vanlige forhåndsinnstilte pulsantall ved hjelp av Turck teach adapter.

QR24 kan dermed brukes som en universell inkrementell enkoder, som effektivt reduserer antall varianter som må holdes på lager og tillater dermed mer standardisering. Riktig antall pulser kan velges for hver applikasjon, slik at nærmest et ubegrenset utvalg av applikasjoner er mulig. På tross av det store antall enkodere på markedet, er antall pulser per omdreining normalt bestemt av en puls disk, noe som hindrer fleksibilitet for bruker.

I motsetning til de konvensjonelle optiske kodere, tilbyr QR24 også muligheten for å endre posisjonen til Z spor, samt en burst-funksjon, som gjør det mulig å sende ut den absolutte vinkelposisjonen til enkoder inkrementelt. Referanserunde etter maskinstans blir dermed unødvendig.

For mer informasjon, besøk oss på www.hf.net

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.