Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

Undersøkelsen viser at de største utfordringene er;

  • økte personalkostander (61%)
  • råvarer (42%)
  • forsyningskjedeproblemer (42%)

Håndtering av disse utfordringene står i veien for at industrien skal kunne fokusere på forretningsutvikling. Hvis ikke disse utfordringene snart løses, vil antagelig bransjen måtte tilpasse seg for å fokusere på områder utenfor kjernevirksomheten, sier Elni Kullmer, President Europe North & Central i IFS 

Digital satsning gir økt fortjeneste – men gevinstene må dokumenteres

Studien viser at digital transformasjon er et stort fokusområde for bransjen, og mer enn halvparten (53%) av produsentene fortsetter å investere i digitale løsninger for å støtte sin kjernevirksomhet.

De som har lykkes med å komme seg forbi pilotstadiene og aktivt streber etter digital modenhet, opplever allerede økte fortjenestemarginer. Respondenter som rapporterte et optimalisert nivå av digitalitet (40 %) så fortjenesten øke, mens de med en mindre digital modenhet har lidd det siste regnskapsåret.

For å lykkes er det viktig for bransjen å oppnå en god balanse mellom investeringer i digitalisering og forretningsutvikling. Undersøkelsen viser at hele 62 prosent av de spurte ikke vet hvilken avkastning de har fått på sine digitale investeringer. Dette kan stå i veien for videre digital utvikling. Uten dokumentasjon vil det bli vanskelig å argumentere for budsjettene som trengs for å kunne fortsette digitaliseringen.
Digital modenhet et must for fremtiden
Positive funn fra undersøkelsen er at organisasjonene ser resultater ved å investere og skalere opp prosjekter. Respondente oppgir her suksessfaktorer som;

  • fokus på utvikling av nye forretningsmodeller (51 %) og
  • engasjere seg i nye digitale økosystemer (37 prosent)

Bransjen er under økende press for å differensiere seg i et volatilt marked, samtidig som de må opprettholde den smidigheten som trengs for å bygge operasjonell motstandsdyktighet. Digital modenhet påvirker fortjenesten, men uten åpenhet og målbar avkastning vil det bli stadig vanskeligere for produsenter å skalere opp og levere positive resultater på sine investeringer.

Å rettferdiggjøre investeringer i digital transformasjon er en utfordring som må løses for å sikre ytterligere digitalisering av industrien.

Jo flere digitale initiativer som gir avkastning, jo lettere blir det å forsvare ytterligere digitale investeringer. Dette kan oppnås gjennom skalerbare, skybaserte IT-løsninger som kan levere langsiktig vekst i omsetning og fortjeneste. Vi ser at de produksjonsbedriftene som har brutt gjennom pilotfasene av sin digitale transformasjon og fortsetter å utvikle den digitale modenheten i virksomheten, allerede kan høste fordelene av investeringene sine, og oppnå langsiktig verdi og opprettholde konkurranseevnen, avslutter Kullmer

Om studien

Resultatene er basert på svar fra 160 beslutningstakere i produksjonsbedrifter i Europa (inkludert Norden), Nord- og Sør-Amerika samt Asia. For mer informasjon, les IDC InfoBrief, sponset av IFS, The Future of Manufacturing-undersøkelsen her.

Om IFS

IFS utvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden som produserer og distribuerer varer, vedlikeholder anleggsmidler og driver serviceorientert virksomhet. Gjennom plattformen vår kobles våre bransjespesifikke løsninger fra starten av til en enhetlig datamodell og bruker innebygd digital innovasjon, slik at kundene våre kan yte sitt beste der det betyr mest – i serviceøyeblikket. Vår bransjekunnskap og løsninger, sammen med vårt kundefokus, har gjort oss til en leder og den mest anbefalte leverandøren i vår bransje. Verdiene smidighet, pålitelighet og samarbeid gjennomsyrer det daglige arbeidet til vårt team på 5500 ansatte, for å støtte våre tusenvis av kunder. Finn ut hvordan våre programvareløsninger kan hjelpe din bedrift, besøk http://www.ifs.com/.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...