IKM oppkjøp crop

Fra venstre: Ståle Kyllingstad, IKM Gruppen og Rolf Lohne, Flux Holding

IKM kjøper Flux Holding AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Moreld AS om kjøp av 100% av aksjene i Flux Holding AS. Flux Holding AS er gjennom datterselskapet Flux AS en pålitelig leverandør og tjenesteleverandør av umbilicals, ventiler, slanger og koblinger for strøm- og væskestyringsapplikasjoner. I tillegg leverer Moreld Flux komplette løsninger for olje- og gassanalyse og måling samt laboratorium løsninger. 

Selskapet har omlag 61 høyt kvalifiserte ansatte og er lokalisert i Stavanger, Bergen og Porsgrunn.  Flux Group AS omsatte for ca. 395 millioner NOK i 2022. 

««IKM kjenner deler av Flux sin virksomhet godt fra tidligere eierskap. Med dette oppkjøpet vil IKM forsterke sin posisjon i markedet innenfor blant annet ventiler, og vedlikehold knyttet til disse, og vil ytterligere utvide tilbudet av produkter og tjenester til våre kunder. Kjøpet gir IKM ny kompetanse og spennende utviklingsmuligheter. Vi ser frem til et spennende eierskap med mange dyktige medarbeidere ombord» sier konsernsjef Ståle Kyllingstad

«Flux ser frem til å få en industriell eier med langsiktig perspektiv og bli en del av et av Norges største service selskap innen energi sektoren. Sammen med IKM vil vi kunne utvikle produktene og tjenestene og ekspandere våre markeder både i Norge og internasjonalt, og ikke minst kunne levere bredere leveranser til våre kunder» sier CEO Rolf Lohne.

«Moreld er fornøyd med at den meget solide utviklingen i Flux nå skal videreføres i IKM. Vi er sikre på at dette blir veldig positivt for kunder, ansatte og selskapene» sier avtroppende styreleder i Flux og konserndirektør i Moreld, Jan Erik Rugland.

Flux Holding AS skifter navn til IKM Flux AS. 


IKM Gruppen AS sysselsetter 3300 personer fordelt på 48 selskaper i 15 land. IKM består av to juridiske konsern, IKM Gruppen AS og IKM Invest AS og har en budsjettert omsetning for 2023 på 6,5 milliarder NOK.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.

Endress Trond  crop

Trond Mæland ansatt som Salgsingeniør i Endress+Hauser

Endress+Hauser har ansatt Trond Mæland som ny Salgsingeniør i Norge. Trond kommer fra stillingen som Sales Manager i Trisense AS og tiltrådte den nye stillingen i oktober.