Ifm SDP110_crop

Forretningsstrategien til konsernet er å ha egne datterselskaper

Ifm satser i Norge

Ifm electonics har i lengre tid vært representert med distributør i Norge. Fra 1. september har eget datterselskap tatt over ansvaret for all virksomhet her i landet. Det gjelder både salg, distribusjon og support. Det er ønske om økt tilstedeværelse og synlighet som ligger bak avgjørelsen om etableringen.

- I de fleste andre europeiske land har Ifm Electronics en annen struktur enn vi hadde i Norge, forteller Guttorm Ulltveit. Han er nå ansvarlig for Ifms eget datterselskap i Norge. Forretningsstrategien til konsernet er å ha egne datterselskaper i de markeder hvor produktene forhandles. Det sikrer god synlighet i markedet og best mulig eierskap til porteføljen i distribusjonsorganisasjonen.

Ulltveit kjenner produktene godt fra før, siden han var ansvarlig for porteføljen hos den tidligere distributøren, som var JFKnudtzen. JFKndutzen ble varslet for en god stund siden om beslutningen om å etablere egen virksomhet i Norge. Prosessen med å etablere egen virksomhet i Norge og ta over distribusjonen har gått greit. Ulltveit sier at forholdt er godt mellom det nye selskapene og tidligere distributør.

Ifm Guttorm Ulltveit 300.jpg

Klare målsettinger

- Ved etableringen er vi fire personer, forteller Ulltveit. Og planene er å ansette en person til i løpet av høsten. Så får utviklingen avgjøre hvor fort vi vil vokse. Regionen vi vil søke å dekke etter at vi har fått etablert organisasjonen er hele Vestlandet.

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...