Ifm SDP110_crop

Forretningsstrategien til konsernet er å ha egne datterselskaper

Ifm satser i Norge

Ifm electonics har i lengre tid vært representert med distributør i Norge. Fra 1. september har eget datterselskap tatt over ansvaret for all virksomhet her i landet. Det gjelder både salg, distribusjon og support. Det er ønske om økt tilstedeværelse og synlighet som ligger bak avgjørelsen om etableringen.

- I de fleste andre europeiske land har Ifm Electronics en annen struktur enn vi hadde i Norge, forteller Guttorm Ulltveit. Han er nå ansvarlig for Ifms eget datterselskap i Norge. Forretningsstrategien til konsernet er å ha egne datterselskaper i de markeder hvor produktene forhandles. Det sikrer god synlighet i markedet og best mulig eierskap til porteføljen i distribusjonsorganisasjonen.

Ulltveit kjenner produktene godt fra før, siden han var ansvarlig for porteføljen hos den tidligere distributøren, som var JFKnudtzen. JFKndutzen ble varslet for en god stund siden om beslutningen om å etablere egen virksomhet i Norge. Prosessen med å etablere egen virksomhet i Norge og ta over distribusjonen har gått greit. Ulltveit sier at forholdt er godt mellom det nye selskapene og tidligere distributør.

Ifm Guttorm Ulltveit 300.jpg

Klare målsettinger

- Ved etableringen er vi fire personer, forteller Ulltveit. Og planene er å ansette en person til i løpet av høsten. Så får utviklingen avgjøre hvor fort vi vil vokse. Regionen vi vil søke å dekke etter at vi har fått etablert organisasjonen er hele Vestlandet.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...