Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

HydrogenPro er leverandør av elektrolysører for fabrikken en avtale som kan være verdt 500 MUSD.

I tillegg til den direkte investeringen har AIR France-KLM mottatt en opsjon på kjøp av inntil 75 000 tonn SAF årlig med oppstart 2029. Dette kommer i tillegg til tilsvarende avtale inngått i fjor.

Sammenlignet med vanlig flybensin kan SAF redusere utslipp med gjennomsnittlig 80% og er anerkjent som mer energivennlig og gir dermed flyselskapene operasjonelle fordeler i tillegg til klimagevinstene.

I April i år annonserte EU kommisjonen sitt «ReFuelEU Aviation proposal» som innebar:

1. Leverandører av fly drivstoff skal tilby en minimumsandel av SAF på flyplasser innen EU. Det starter med 2% i 2025 og skal nå 70% innen 2050.

2. Fly operatører med med avrese fra flyplasser i EU kan kun bunkre med nok drivstoff for å nå destinasjonen for å unngå ekstra vekt o dermed høyere utslipp enn nødvendig.

3. Flyplasser skal være i stand til å til å tilby SAF via deres infrastruktur for fylling.

«SAF er en viktig del av o dekarbonisere flyindustrien. Vi er glade for at vi spiller en rolle i dette når vi leverer vår grønne hydrogenteknologi til for å endre flysektoren, gjennom vårt samarbeid med DG Fuels»  sier Jarle Dragvik, Adm Dir i HydrogenPro

HydrogenPro er et teknologiselskap som produserer høytrykks alkaliske elektrolysører for produksjon av grønt hydrogen. Alle er sertifisert etter standardene ISO 9001, ISO 45001 og ISO 14001. Selskapet ble grunnlagt i 2013 av gründere med bakgrunn fra elektrolyseindustrien, som ble etablert i Telemark av Norsk Hydro i 1927.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...