Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

HydrogenPro er leverandør av elektrolysører for fabrikken en avtale som kan være verdt 500 MUSD.

I tillegg til den direkte investeringen har AIR France-KLM mottatt en opsjon på kjøp av inntil 75 000 tonn SAF årlig med oppstart 2029. Dette kommer i tillegg til tilsvarende avtale inngått i fjor.

Sammenlignet med vanlig flybensin kan SAF redusere utslipp med gjennomsnittlig 80% og er anerkjent som mer energivennlig og gir dermed flyselskapene operasjonelle fordeler i tillegg til klimagevinstene.

I April i år annonserte EU kommisjonen sitt «ReFuelEU Aviation proposal» som innebar:

1. Leverandører av fly drivstoff skal tilby en minimumsandel av SAF på flyplasser innen EU. Det starter med 2% i 2025 og skal nå 70% innen 2050.

2. Fly operatører med med avrese fra flyplasser i EU kan kun bunkre med nok drivstoff for å nå destinasjonen for å unngå ekstra vekt o dermed høyere utslipp enn nødvendig.

3. Flyplasser skal være i stand til å til å tilby SAF via deres infrastruktur for fylling.

«SAF er en viktig del av o dekarbonisere flyindustrien. Vi er glade for at vi spiller en rolle i dette når vi leverer vår grønne hydrogenteknologi til for å endre flysektoren, gjennom vårt samarbeid med DG Fuels»  sier Jarle Dragvik, Adm Dir i HydrogenPro

HydrogenPro er et teknologiselskap som produserer høytrykks alkaliske elektrolysører for produksjon av grønt hydrogen. Alle er sertifisert etter standardene ISO 9001, ISO 45001 og ISO 14001. Selskapet ble grunnlagt i 2013 av gründere med bakgrunn fra elektrolyseindustrien, som ble etablert i Telemark av Norsk Hydro i 1927.

itSMF SigMa crop

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Karsten Moholt crop

IKM KJØPER Karsten Moholt AS og Aquamarine AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Remold Invest AS om kjøp av 100% av aksjene i Moreld AS med datterselskaper, herunder Karsten Moholt AS og Aquamarine AS. Moreld AS er etter salget av flere virksomheter og en omstrukturering omdannet til et holdingselskap som eier selskapene Karsten Moholt AS, Aquamarine AS, Teknisk AS, More Holdco KM AS, AO Holdco AS og More Asset AS. Disse selskapene omsatte for 470 MNOK i 2023 (ureviderte tall).