Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

HydrogenPro er leverandør av elektrolysører for fabrikken en avtale som kan være verdt 500 MUSD.

I tillegg til den direkte investeringen har AIR France-KLM mottatt en opsjon på kjøp av inntil 75 000 tonn SAF årlig med oppstart 2029. Dette kommer i tillegg til tilsvarende avtale inngått i fjor.

Sammenlignet med vanlig flybensin kan SAF redusere utslipp med gjennomsnittlig 80% og er anerkjent som mer energivennlig og gir dermed flyselskapene operasjonelle fordeler i tillegg til klimagevinstene.

I April i år annonserte EU kommisjonen sitt «ReFuelEU Aviation proposal» som innebar:

1. Leverandører av fly drivstoff skal tilby en minimumsandel av SAF på flyplasser innen EU. Det starter med 2% i 2025 og skal nå 70% innen 2050.

2. Fly operatører med med avrese fra flyplasser i EU kan kun bunkre med nok drivstoff for å nå destinasjonen for å unngå ekstra vekt o dermed høyere utslipp enn nødvendig.

3. Flyplasser skal være i stand til å til å tilby SAF via deres infrastruktur for fylling.

«SAF er en viktig del av o dekarbonisere flyindustrien. Vi er glade for at vi spiller en rolle i dette når vi leverer vår grønne hydrogenteknologi til for å endre flysektoren, gjennom vårt samarbeid med DG Fuels»  sier Jarle Dragvik, Adm Dir i HydrogenPro

HydrogenPro er et teknologiselskap som produserer høytrykks alkaliske elektrolysører for produksjon av grønt hydrogen. Alle er sertifisert etter standardene ISO 9001, ISO 45001 og ISO 14001. Selskapet ble grunnlagt i 2013 av gründere med bakgrunn fra elektrolyseindustrien, som ble etablert i Telemark av Norsk Hydro i 1927.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.