Nord sk 200 crop

God fleksibiliteten, spesielt for installasjoner med en sentralisert styring

Hybridløsninger for sentralisert og distribuert drivkontroll

SK 200E-serien, fra NORD DRIVESYSTEMS, er en intelligente kontrolløsninger for synkrone motorer og induksjonsmotorer. Ved kommunikasjonsavbrudd med et kontrollsystem kan SK 200E holde de viktige prosessene i gang for å begrense tap i produksjonen.

Med en integrert posisjoneringsfunksjon, den høyeste overbelastningskapasiteten og det største effektområdet (0,25 kW til 22 kW), er disse teknologisk avanserte enhetene de fremste innen elektronikk for distribuert drivkontroll. En av de viktigste egenskapene er den utmerkede fleksibiliteten, spesielt for store installasjoner med et sentralisert automatiseringskonsept; enhetene kontrolleres vanligvis via feltbuss eller industrielt, kablet internett, og de kan kobles fra på et øyeblikk ved hjelp av en bryter, f.eks. i anledning vedlikehold. Den omformerintegrerte PLSen tar så over, og utfører oppgaver som for eksempel posisjonering.

Den innebygde PLSen sørger for at drivrelaterte applikasjoner kan implementeres fullstendig i drevet – inkludert logiske sekvenser, som vanligvis håndteres av en erfaren maskinoperatør. Et godt eksempel var en annen utstilling som viste et eget drev for pumpeapplikasjoner. Disse enhetene oppdager blokkeringer og forsøker uavhengig å løse dem opp ved å gjentatte ganger endre motorhastighet og retning. Dersom dette fjerner blokkeringen vil drevet gjenoppta vanlig drift. Hvis ikke, vil den sende en feilmelding til et kontrollsystem på høyere nivå. Andre funksjoner kan også benyttes, som for eksempel å åpne et bypassrør.

Selskapets bakgrunn

NORD DRIVESYSTEMS med deres cirka 3000 ansatte er en av verdens ledende leverandører av fullskala og altomfattende løsninger. NORDs produktportefølje strekker seg fra standard drifter til skreddersydde løsninger for krevende bruksområder, f.eks basert på energieffektive eller eksplosjonsbeskyttede drifter. Bruttoomsetningen i forretningsåret 2014 var på 500 millioner euro. Selskapet ble grunnlagt i 1965 og har nå vokst til å inkludere over 36 filialer på verdensbasis. NORD har etablert et omfattende distribusjons- og tjenestenettverk for å sikre korte leveringstider og for å tilby kundefokuserte tjenester på kort varsel. NORDs brede utvalg av girtyper dekker momenter fra 10 Nm til 250 000 Nm Selskapet produserer også motorer i størrelser fra 0.12 kW til 1 000 kW og tilsvarende kraftelektronikk i form av frekvensomformere. NORDs utvalg av omformere består av konvensjonelle modeller for installasjon i kontrollkabinetter i tillegg til fullintegrerte enheter i desentraliserte utgaver.

For ytterligere informasjon se; www.nord.com

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.