Bosch Rexroth fabrik Ulm crop

Fremtidens fabrikk har høy grad av omstillingsdyktighet

Hvordan realisere visjonen om den fleksible fabrikk

Sammen med foreningen Smart Electronic Factory arbeider Bosch Rexroth med nye konsepter og bruker-cases om praktisk anvendelse. Målet med samarbeidet er ytelseskraftig og omstillbar industriell produksjon. Fremtidens fabrikk må være oppkoblet og svært fleksibel, mener SEF Smart Electronic Factory e.V. I sentrum skal det stå data-baserte, automatiserte og sammenkoblete løsninger.

Og akkurat disse oppgavene vil Bosch Rexroth finne en løsning på. Sammen med SEF jobber selskapet med å verifisere konsepter (Proofs of Concept) og user-cases med målsetting om å skape ytelseskraftig og omstillbar industriproduksjon.

Visjonen om den fleksible fabrikk

– Slik vi ser det er fremtidens fabrikk i høy grad omstillingsdyktig. Bare vegger, tak og gulv har sine faste plasser – alt annet er mobilt. Monteringslinjene settes opp modulært og maskinene kan omstilles til andre linjer etter behov. Alt er sømløst koblet sammen og kommuniserer over 5G. Strøm besørges av et induktivt ladesystem over gulvet, sier Thomas Fechner, leder for Automation & Electrification Solutions hos Bosch Rexroth.

En slik visjon oppstår gjennom konsekvent forsknings- og utviklingsarbeid. Det dreier seg om et Industri 4.0-initiativ fra forskningsinstitusjoner og myndigheter som vil bane veiene mot digitalisering i samarbeid med den industrielle middelklassen.

– I SEF Smart Electronic Factory e.V. flyter kompetansen fra bedrifter med ulike spesialiseringer sammen og slik kan de få frem helhetlige løsninger. Et spesielt blikk ligger på at bedriftene kan oppnå raske digitaliseringsfordeler gjennom løsningene, spesielt innen "brownfield", sier Fechner.

Industrie 4.0: ikke et spørsmål om "hvis" men "hvordan"

Bosch Rexroth sitt bidrag kan sees i automatiseringsplattformen ctrlX AUTOMATION. Plattformen har som mål å overvinne de klassiske grensene mellom maskinstyring, IT-verdenen og tingenes internett (IoT). Den har åpne standarder fra ende til ende, app-programmeringsteknologi, den gjør nettbasert konstruksjon mulig og har en omfattende IoT-tilkobling.

– Digitalisering vil fortsette å endre produksjonsverdenen betydelig. Bosch Rexroth og alle andre medlemmer av vår Industri 4.0-forening har satt seg i oppgave å støtte bedrifter med løsninger som ikke krever ytterligere digitaliseringskunnskap, men i stedet skaper avlastning og fjerner hindringer. Det er ikke lenger et spørsmål om Industri 4.0 skal implementeres, men hvordan. Og vi vil gjerne gi et verdifullt bidrag, forklarer Maria Christina Bienek, adm. dir. for SEF Smart Electronic Factory e.V.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...