omron sjef crop

Den flere armede roboten fikk stor oppmerksomhet.

Hvor går industrien

Norsk Industri har nylig avhold konferansen Industri Futurum. Det ble mye snakk om digitalisering og nye materialer. Spørsmålet er nok om majoriteten av norske industribedrifter kjenner seg igjen i de bildene som ble tegnet av fremtidens industri.

Alle internasjonale analyser viser at flertallet av bedriftsledere mener at de må ta i bruk digitaliserte løsninger i egen bedrift. Samtidig viser undersøkelsene at det er et fåtall som virkelig er i ferde med å ta steget inn i den digitale fremtid. Bilde er likt både i norsk industri og i verden for øvrig. Overgangen er vanskelig og uklar for mange.

Problemstillingen for mange er nok at produksjonsutstyr har langt lengre levetid enn datateknisk utstyr. En CNC maskin har flere titalls års levetid, mens et datasystem kan være foreldet etter få år. Dette forholdet kan skape hodepine for noen og enhver. Løsningen er nok å ta overgangen stegvis. Det ble vist slike løsninger i utstillingsdelen av Industri Futurum. En CNC maskin kan utstyres med materobot. Da økes teknisk/økonomisk levetid og digitalisert løsning kan innføres gradvis.

Robotisering er et aktuelt tema når det gjelder å effektivisere. Både kostander og brukerterskelen er redusert betraktelig de seneste årene. Omron Industrial Automation deltok på utstillingsdelen av arrangementet til Norsk Industri. – Selv om vi hadde en lite fremtredende plassering fikk vi godt med besøk, forteller Erik Tordhol og Bernhard Brunes til AMNYTT. Bakgrunnen til deltakerne passet godt til budskapet vi hadde for vår stand deltakelse. Den flere armede roboten fikk stor oppmerksomhet. Det ble en rekke spørsmål om hvorledes slike løsninger kan benyttes i produksjonen.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...