Norsk gjenvinning crop

Hvem blir Norges smarteste industribedrift 2021

Norsk Industri og Siemens jakter på Norges smarteste industribedrift for åttende året på rad. Med denne konkurransen ønsker vi å løfte frem de gode, bærekraftige industrihistoriene og inspirere til økt konkurransekraft for norske bedrifter.

Vi jakter igjen på de skarpeste aktørene innen norsk industri. Vårt mål er å løfte frem de beste i bransjen. Kjenner du en industribedrift som fortjener tittelen som Norges smarteste industribedrift 2021? Da vil vi gjerne at du sender inn ditt forslag. Det kan være din bedrift eller en annen du kjenner til.

Nytt av året – Spesialprisen
I år har vi en uformell tilleggspris i Norges smarteste industribedrift som vi har kalt Spesialprisen.
Denne prisen skal gå til en oppstartsbedrift som tør å tenke og satse nytt innenfor industrien. Kjenner du en oppstartsbedrift som fortjener «Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift»? 

For ytterligere informasjon og påmelding; https://www.smartindustri.no/

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...